Naslovna INFO Renault i film

Renault i film

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Foto: by Renault

Renault i film su povezani još od njegovog rođenja u Francuskoj pre više od jednog veka. Braća Lumière su patentirali 1895. prvi kinematograf, a kao lokaciju za svoj filmski studio odabrali su Boulogne-Billancourt koji se nalazi nedaleko od ostrva Seguin, mesta na kojem će Renault otvoriti svoje prve fabrike.

Louis Renault je koristio bioskop za promociju svojih izuma još od kada je 1899. osnovao kompaniju Renault Frères. Te godine su braća Lumière sa njim snimila kratki film u kojem sedi za upravljačem prvog modela Marke, Renault Type A. Reč je o vozilu koje je Louis Renault lično dizajnirao i stavio na tržište.
Time je započet poseban odnos Renaulta i sedme umetnosti. Renaultova vozila se i danas pojavljuju u četrdesetak filmova godišnje.

Renault i filmski festivali

Renault svake godine podržava filmske festivale širom sveta tako što prevozi zvezde do najlepših crvenih tepiha.
Popis festivala čiji je službeni automobilski partner Renault:
• Filmski festival u Cannesu
• dodela nagrada César
• Deauville American Film Festival (Festival američkog filma u Deauvilleu)
• Alpe d’Huez International Comedy Film Festival (Alpe d’Huez međunarodni festival komedije)
• Cabourg Romantic Film Festival (Festival romantičnog filma u Cabourgu)
• Angoulême Francophone Film Festival (Festival frankofonog filma u Angoulêmeu)
• Greater Lyon Film Festival and the Institut Lumière (Filmski festival Lumière u Lyonu)
• Online French Film Festival (Internet festival francuskog filma)
• International Festival of Audiovisual Programs (Međunarodni festival audiovizuelnog programa)

Najvažniji podaci:
• 40 Renaultovih vozila pojavljuje se u 200 filmova svake godine
• 120 godina zajedničke istorije marke Renault i bioskopa
• 37 godina saradnje između marke Renault i Filmskog festivala u Cannesu
• prošle godine je ukupno 300 Renaultovih vozila stavljeno na raspolaganje organizatorima festivala
• 20.000 vožnji za vreme trajanja festivala

Renault CB – Titanik, u režiji Jamesa Camerona (1997.)

„Titanik”, film koji je srušio sve rekorde nakon što je prikazan, je tragična priča o potonuću slavnog broda. Ovaj putnički brod je prilikom svoje prekookeanske plovidbe 1912. prevozio razne predmete, a među njima je bio i Renault Type CB. Njegov vlasnik je bio William Ernest Carter, putnik prve klase (i jedan od preživelih), koji je hteo da vrati vozilo u Sjedinjene Američke Države. U takvom automobilu iz 1910. su Leonardo Di Caprio i Kate Winslet snimili ljubavnu scenu.

Renault NN – Indiana Jones i poslednji krstaški pohod, u režiji Stevena Spielberga (1989.)

Renault NN se proizvodio između 1924. i 1929., a prodat je u 150.000 primeraka. Šezdeset godina nakon što je prestao da se proizvodi, Spielberg je snimio treći nastavak filmskog serijala o pustolovinama Indiane Jonesa. U jednoj od najpoznatijih scena model Torpedo iz 1928. sa četvora vrata pokušava da sustigne tenk.

Renault 11 – Pogled na ubistvo, u režiji Johna Glena (1985.)

Renault 11, najprodavaniji automobil u svojoj klasi 1980-ih, bio je zvezda u jednom od filmova o Jamesu Bondu: „Pogled na ubistvo”. Roger Moore je glumio slavnog britanskog tajnog agenta koji kod Eiffelovog tornja preotima upravljač Renaulta 11 i zatim kreće u nemilosrdnu poteru uz obalu reke Seine. U bezglavom jurišanju gradom R11 udara o prepreku i preobražava se u kabriolet, a potom se zbog sudara doslovce prepolovljuje.

Od Jacquesa Tatija do Jamesa Bonda, od 1940-ih do 1980-ih

Renault Nervastella na filmu se pojavljuje 1949. godine u prvom filmu Jacquesa Tatija, „Praznični dan” (Jour de fête). Profilom koji podseća na svrakin rep i prednjom maskom u američkom stilu ovaj model je stekao brojne poklonike u vreme kada se pojavio. Nekoliko godina kasnije, 1964., „Žandar iz St. Tropea” (Gendarme de Saint-Tropez) je bio veliki hit u francuskim bioskopima. U filmu se Louis de Funès i njegova patrola voze u kultnom plavom kombiju – Renaultu Estafette. Renaultov model R8 Gordini, za čijim je upravljačem ovaj put bio Lino Ventura, zabrujao je i u filmu „Nemojmo se ljutiti” (Ne nous fâchons pas) iz 1966. Tati je 1971. snimio Prometnu gužvu (Trafic), film u kojem pratimo pustolovine gospodina Hulota, pariškog dizajnera koji preobrazi Renault 4L u neobično vozilo za kampovanje, opremljeno neverovatnim napravama i opremom.
U filmu „Nikad ne reci nikad” iz 1983. Sean Connery poslednji put oblači odelo agenta 007. Renault se još jednom stavlja u službu Njenog Veličanstva i u nezaboravnoj poteri ulicama grada Antibesa suprotstavlja agenta na motociklu i Renault 5 Turbo 2.

Od Dalekih rođaka do Brigade tigrova, razdoblje 1990. – 2000.

Ne može se govoriti o Renaultu na filmu, a da se pritom ne spomenu Daleki rođaci (Les Visiteurs, 1993.) i poštansko vozilo Renault 4 F4. Godefroy de Montmirail (Jean Reno) i Jacquouille la Fripouille (Christian Clavier) testiraju izdržljivost ove furgonske verzije „đavoljih kola” iz 1983. Godinu dana kasnije, grupa komičara pod imenom Les Nuls, koju su činili Alain Chabat, Chantal Lauby i Dominique Farrugia, snimila je „Grad straha” (La Cité de la Peur) i našalila se na račun marke Renault kroz parodiju reklame za ograničenu seriju modela Safrane Palme d’or.
Godine 2003. izlazi još jedna komedija i još jedan Renault pronalazi put do filmskog platna. U filmu „Ko je ubio Pamelu Rose” (Mais qui a tué Pamela Rose), Kad Merad i Olivier Baroux sedaju za upravljač žutog modela Renault Fuego sa natpisom „Najpoznatije francusko vozilo 1982.” U filmskoj adaptaciji Brigade tigrova (Les Brigades du Tigre) iz 2006. Clovis Cornillac vozi Renault AX Torpedo, jedan od najpopularnijih evropskih modela sa početka prošlog veka. Francuskom reditelju Julienu Leclercqu Renault 2007. ustupa tri prototipa svojih vozila za njegov futuristički film „Chrysalis”: modele Talisman, Velsatis i Koleos.

Od Danyja Boona do Stevena Spielberga, razdoblje 2010. – 2020.

Godine 2010., odnosno dve godine nakon što je film Dobrodošli među Ch’tisove (Bienvenue chez les Ch’tis) ostvario svetski uspeh, Dany Boon snima „Ništa za prijavljivanje” (Rien à declarer). U tom filmu vozi redizajnirani Renault 4 sa motorom od 140 konjskih snaga!
Godinu dana kasnije, „Nedodirljivi” (Intouchables) obaraju rekorde gledanosti u bioskopima. Kako bi se olakšalo transportovanje invalidskih kolica kojima se u filmu koristi François Cluzer, produkcijski tim odlučio se za Renault Kangoo iz serije 2, vozilo prilagođeno osobama sa invaliditetom.
Renault ima glavnu ulogu u filmu Gotovo savršen (Un prince (presque) charmant) iz 2013. Model ZOE povezuje muškarca i ženu koji se čine kao sušte suprotnosti.
Pet godina kasnije, u filmu „Igrač broj 1“ Stevena Spielberga, Renaultova električna vozila ponovno dobijaju mesto na filmskom platnu. Prizore postapokaliptičnog sveta na rubu haosa Spielberg je začinio sa nekoliko modela Twizy.

PR SAOPŠTENJE

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime