Naslovna INFO Toyota nastavlja aktivnosti u prelasku svog poslovanja na čistu i obnovljivu energiju

Toyota nastavlja aktivnosti u prelasku svog poslovanja na čistu i obnovljivu energiju

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Foto: by Toyota

Kao deo neprestanih aktivnosti u Evropi u prelasku svog poslovanja na čistu i obnovljivu energiju, Toyota Motor Europe (TME) uložila je u dve nove tehnologije za proizvodnju električne energije na licu mesta, u svom sedištu u Briselu.

Toyota je nedavno postavila vetroturbinu ispred svojih zgrada, koristeći pionirsku tehnologiju. Povrh toga, 1400 solarnih panela postavljeno je na krov Toyot-inogpostprodajnog centra na istoj lokaciji.

TME je prva kompanija na području Brisela koja je postavila vetroturbinu u privatnom vlasništvu na svojoj lokaciji te, uz ukupan kapacitet od 10 knj, može da proizvede do 24 MWhgodišnje. Napredna konstrukcija vetroturbina odlikuje se vertikalnim krilima koja omogućavaju efikasno „hvatanje“ vetra iz svih smerova, kao i inovativnim završnim slojem, po uzoru na krila sove, radi smanjenja buke. Uz to, s obzirom na visinu od samo 23 metra, izbegnuta je opasnost od uticaja na rad obližnje vazdušne luke Zaventem.

Korišćenje snage vetra samo je deo plana TME-a jer je proizvodnja obnovljive električne energije kompanije dodatno pojačana ugradnjom 1400 fotonaponskih panela, maksimalnog kapaciteta 460 kWp. Očekuje se da će ovaj niz panela obezbediti 360 MWh godišnje.

Čista energija visoko je na listi Toyot-inihprioriteta u Evropi već nekoliko godina, što je rezultovalo 100% obnovljivom električnom energijom za sve evropske operacije u 2019. godini.

Ove dve nove instalacije u Briselu nastavak su strategije kompanije za povećanje proizvodnje vlastite obnovljive električne energije na Toyot-inim lokacijama, koje se nadovezuju na prethodna slična ulaganja na drugim lokacijama u Evropi (solarni paneli u TPCE, solarni paneli u TMUK, solarni zid u TMMF, vetroelektrana u Zeebrugge, solarni paneli u Toyot-inom logističkom centru u Madridu).

Tokom poslednjih pet godina, TME je na svojim lokacijama preduzeo sveobuhvatan program obnove radi poboljšanja energetske efikasnosti, uključujući ugradnju LED rasvete, obnovu klimatizacije i novi sistem upravljanja zgradama. Time je postignuto ukupno smanjenje potrošnje električne energije za 35%, sa 5 GWh na 3.3 GWh godišnje. A, zahvaljujući najnovijim inicijativama, TME će sada moći na licu mesta da proizvoditi više od 10% svojih godišnjih potreba za električnom energijom.

PR saopštenje – Toyota

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime