Naslovna INFO Renault Clio LPG u Srbiji

Renault Clio LPG u Srbiji

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Foto: by Renault

• Za novi Clio Renault od danas na domaće tržište uvodi novi benzinsko-plinski motor TCe 100 LPG
• Ovaj motor nudi bolje performanse uz istovremeno smanjenje potrošnje goriva i emisija CO2, a proizvodi se u slovenačkoj fabrici Revoz u Novom mestu
• Dvogorivni motori su dokazano rešenje: jednostavni su za upotrebu, pristupačni i štedljivi
• Novi Clio Tce 100 LPG u Srbiji je dostupan po ceni od 13.990€

Sa današnjim danom u domaćoj prodajnoj Renaultovoj mreži se otvaraju narudžbine za Clio sa trocilindričnim motorom sa turbopunjačem TCe 100 LPG. Osim bržim odzivom i snažnijim ubrzanjima, uz najveći obrtni moment od 170 Nm pri 2000 o/min, motor se odlikuje okretnošću, štedljivošću i emisijama CO2 nižim za 8% u odnosu na benzinsku verziju.

Pristupačna i štedljiva tehnologija

Renault nudi novi Clio sa pogonom na plin po ceni od 13.990€ uz jednaku pouzdanost i bez dodatnih troškova u poredjenju sa vozilima opremljenima benzinskom verzijom motora.

Cena autoplina donosi znatno veće uštede (njegova cena je više nego upola niža od cene benzinskog ili dizel goriva po litru). U Srbiji se cene plina kreću oko 66,40 rsd po litru za razliku od cene benzina koje se kreću od 123,40 rsd do 128,90 rsd. Iako je prosečna potrošnja motora sa pogonom na plin nešto veća, ukupni trošak goriva po kilometru je niži za 30% u odnosu na benzinski motor, a do čak 8% u odnosu na dizel motor

Neograničena mobilnost

Vozilo se može pokretati na benzinski ili plinski pogon. Opremljeno je sa dva odvojena rezervoara, jednim za benzin i jednim za plin. Vozilo uz oba napunjena rezervoara može da predje više od 1000 km. Ovakav način rada omogućava gotovo neograničenu vožnju: benzin je dostupan na svim benzinskim pumpama, dok je plin u Evropi dostupan na svakoj četvrtoj benzinskoj pumpi kao i na većini pumpi u Srbiji. Uz to, vozila sa plinskim pogonom mogu da pristupe podzemnim garažama zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim karakteristikama (zaštitni ventil, nepovratni ventil i ograničeno punjenje rezervoara do najviše 80 %).

Dokazana i sigurna tehnologija, usavršavana godinama

Uradnja plinskog pogona u automobil se obavlja se direktno u fabrici. Za kupce to znači sledeće: jednostavno naručivanje bez dodatnih kašnjenja i komunikacija sa samo jednom stručnom osobom u Renaultovoj mreži, zaduženom za garanciju i održavanje vozila. Benzinski motor je od početka konstruisan tako da omogući pogon na plin. Dodatni rezervoar za plin je izrađen od čvrstog čelika i ugrađen na mesto rezervnog točka kako ne bi dolazio u kontakt sa rezervoarom za benzin. Nepovratni ventil, ograničeno punjenje rezervoara do najviše 80%, ograničenje protoka goriva, solenoidni ventil i sigurnosni ventil upotpunjuju tehnički sistem.

Gotovo 15 miliona vozila u Evropskoj uniji ima plinski pogon, dok je takvih vozila u svetu 26 miliona. Renault nudi pogon na plin još od 2010.

Jednostavna tehnologija

Upotreba je jednostavna za vozača. Prebacivanje sa benzinskog na plinski pogon i obrnuto se postiže na dva načina: ručno, pritiskom tipke smeštene u putničkom prostoru (odabrani način primenjuje se i tokom sledećeg pokretanja vozila) ili automatski, kada se rezervoar plina isprazni. Poseban pokazivač prikazuje nivo napunjenosti rezervoara plina. Punjenje rezervoara plina (32 l na novom Cliju) takođe je brzo i jednostavno (traje samo dva minuta).

Druga prednost ove izvanredne integracije jeste zadržavanje postojeće zapremine prtljažnika iznad nivoa podnice (na mesto rezervnog točka je postavljen rezervoar plina).

Proizveden u Sloveniji

Renault Clio Tce 100 LPG proizvodi se u fabrici Revoz u Novom mestu. Serijsku verziju je Revoz počeo da proizvodi u januaru ove godine i do sada su proizveli 1.400 vozila sa ovim pogonom. Glavna tržišta za ovaj model su Italija, Španija, Poljska, Francuska i Portugalija.

Prema navodima iz Revoza, uvođenje ovog motora i celokupnog sistema u proizvodnju je bilo vrlo složeno. Ostvarena je potpuna intergracija u postojeći proizvodni proces što znači da se svi sastavni delovi, uključujući i rezervoar plina, neposredno sastavljaju na istoj liniji kao i ostali modeli tako da model sa pogonom na plin izlazi sa proizvodne trake u celosti dovršen. Sastavljanje i testiranje serijskog vozila sa pogonom na plin traje oko pola sata duže nego kod drugih verzija.

Cene u Srbiji

Narudžbine za novi Clio TCe 100 LPG otvaraju se 1. juna 2020. i ova verzija uključena u generalnu komercijalnu akciju koja važi i za ostale verzije.

Cena sa carinskim troškovima, popustom, PDV-om i uključenim letnjim bonusom Novi Clio LPG:

Zen 13.990€

Intens 15.590€

Potrošnja goriva i emisija (po WLTP) Novi Clio LPG

CO2 (g/km, benzin / autoplin) 122 / 110

U kombinovanom ciklusu (l/100km, benzin / autoplin) 5,4 / 7,7

PR saopštenje

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime