Naslovna TV EMISIJA AVANTURA 4 najbolje rute za letovanje u Srbiji ako putujete automobilom

4 najbolje rute za letovanje u Srbiji ako putujete automobilom

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Ruta koju odaberete da savladate na svom putovanju može umnogome odrediti tok ali i ishoid putovanja. Uslovi na putu i kilometri pred vama određuju i vreme dolaska na odredište.

Ukoliko niste sigurni koji put treba odabrati za narednu “road trip” avanturu –  predstavićemo vam četiri najbolje rute sa kojih se lako dolazi do svih, usputnih, atrakcija – jer i sam put predstavlja veliki deo avanture.

1. Put do Đerdapske klisure – istorija Dunava pod točkovima

Đerdapska klisura privlači hiljade posetilaca svake godine, domaćih i stranih, ali sam dolazak do ovog prirodnog čuda takođe predstavlja interesantan doživljaj, pogotovo ako se na put odmetnete automobilom.

Krenuvši od grada Smedereva i velelepne tamošnje tvrđave, put koji prati Dunav okružen je prelepom prirodom i svežim vazduhom! Ovaj put prolazi i kroz brojna mesta i lokalitete koje takođe treba posetiti i videti, makar usputnim stajanjem do Đerdapa.

Nakon smederevske tvrđave, pažnju i objektive će vam sigurno zaokupiti Srebrno jezero kod Velikog Gradišta kao i Golubac. Put se nastavlja ka Donjem Milanovcu, mestu odakle počinje sama klisura, i mesto gde se Dunav sužava sa svojih divovskih 1000 metara, na “tek” nešto manje od 200 metara, u određenim delovima korita.

Još neka nalazišta vredna pomena i vašeg vremena na proputovanju kroz ovaj deo Srbije jesu i Lepenski Vir, Trajanov most sa istoimenom tablom, a predah i odmor možete potražiti u brojnim hotelima, akva parkovima pa čak i banjama u okolini!

Napomena!

Iako su velike deonice puteva kroz našu zemlju veoma dobro uređene, kako signalizacijom tako i kvalitetom asfalta, put do Đerdapa je prilično dug, sa uskim serpentinama kroz klisuru. Zato je bitno je da i sami vodite računa o svom vozilu tokom vožnje, ali i pre nje.

Kod svog auto snabdevača možete da nađete povoljne akomulatore koje možete koristiti i za svoje vozilo, kao pomoć drugima ali i za napajanje raznih uređaja tokom odmora. Rezervna guma, trouglovi i drugi elementi svakako se vode pod obaveznom opremom u automobilu, slično paketu prve pomoći.

Da vas na putu ne bi zadesile nevolje poput praznog akumulatora, bušnih guma i sličnih situacija, preporučuje se da na put ne krećete bez alata, rezervnih pneumatika, dizalice, malog akumulatora sa štipaljkama, trougla i rezervnih sijalica.

2. Put E-761 – uživanje u prirodi od Kraljeva do Raške

Do naše “doline kraljeva” i mesta odakle su, po predanju, potekli Srbi i gde se rasplamsala srpska istorija vodi krivudavi auto-put radnog naziva E-761! U dužini od 80 kilometara, sa velikim brojem skretanja i krivudanja kroz brda i planinske obronke, ovaj put povezao je Kraljevo sa čitavim raškim okrugom.

Ova deonica je i veoma bezbedna, jedna od najbeznednijih jer nije često opterećena saobraćajem pa će put kroz prelepu prirodu koja ostavlja bez daha biti veoma ugodan, a do odredišta ćete stići brzo i lako.

3. Magični put Tara – Zlatibor – Zlatar- Uvac

Sama činjenica da ćete već u putu imati priliku da uživate i upoznate se sa neverovatnim prirodnim lepotama naših nacionalnih parkova, čini da ova ruta kroz Srbiju postane i jedna od najlepših i najprimamljivijih za savladavanje tokom predstojećih dana odmora.

Nacionalni park Tara veoma je dobro povezan sa svim ostalim prirodnim rezervatima, a sve ćete ih videti ako krenete od (pa čak i do) Bajine Bašte i voziti do mesta pod nazivom Kaluđerske Bare.

Okupajte se u Drini kraj Perućca i uživajte u tamošnjoj ponudi za turiste. Vijugavi put koji sa Tare vodi uz Drinu, ka jezeru Zaovine i Mokroj Gori na Zlatiboru, naslovljen je brojem 172, a osim još jednog Nacionalnog parka koji imate priliku da osetite, u neposrednoj blizini nalaze se i planina Zlatar i rezervat prirode Uvac.

Gde god da zastanete, pronaći ćete putokaze ka izvorima, pećinama, vodopadima, klisurama i drugim prirodnim čudima ovog kraja. Za kraj, spremite se da fotografišete svaki kutak nad veličanstvenim meandrima rečnog čuda zvanog Uvac, dok uživate na svežem vazduhu visoravni i posmatrate let autohtone i endemične ptice, beloglavog supa!

4. Put do Fruške gore – još jedna idilična ruta kraj Dunava

Praktično na pola puta od Sremske Mitrovice ka Novom Sadu, nalazi se Fruška Gora, jedna od najlepših i kulturno najbogatijih planina naše zemlje. Ova planina bogata je manastirima, ugneždenim u smaragdne, guste šume i vinograde načičkane po obroncima.

U podnožju ovog Nacionalnog parka krivuda Dunav, a njegove obale veoma su lepo uređene, sa mnogo zanimljivih deonica za pešačenje ili vožnju bicikla. Jedna od takvih staza je i ona do iriškog venca ili staza od Zmajevca do Rakovca.

Put od Sremske Mitrovice ka Novom Sadu prepun je skrivenih kutaka i idiličnih seoca kroz koja možete proći na putu ka ili od Fruške gore, posebno ako idete preko Sviloša i Banoštara.

Imate li neki poseban put ili rutu kojom dolazite do najlepših mesta za odmor u Srbiji? Nadamo se da ćete na pravi način iskoristiti preostale dane poznog leta i otići negde u prirodu, usput naučiti štošta ali i otkriti nova mesta čiju lepotu vredi zabeležiti objektivom kamere! Uživajte u vožnji Srbijom i srećan put!

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime