Naslovna INFO 43. Dakar reli (kraj) – Sagmajster 10. put na cilju, tripl trijumf...

43. Dakar reli (kraj) – Sagmajster 10. put na cilju, tripl trijumf Rusije i „kamaza“, preminuo Francuz Cherpin

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Najzad je završen 43. Dakar reli….pobednici po klasama su Kevin Benavides, Stefan Peterhansel, Dmitri Sotnikov, Manuel Anduhar i „Čaleko“ Lopez Kontardo…

Na prvu od 12 etapa krenuli su takmičari u 281. vozilu, a na poslednju etapu učesnici u 222 vozila.

Naš Gabor Sagmajster je po DESETI PUT stigao na cilj, na motociklu „ktm 450“. Vozio je za svoj tim, „Sagmajster tim“, u klasi „mali kofer“, gde nije bila dozvoljena pomoć mehaničara. Odlazak u Saudijsku Arabiju omogućilo mu je Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Auto moto savez Srbije, grad Subotica, pokrajinsko ministarstvo, firma SAT-TRAKT, vinarija Zvonko Bogdan…firma XMoto…njegovog mladjeg sina Ričarda.

Direktor Dakar relija, Francuz DAVID KASTERA, nekadašnji učesnik ovog takmičenja, sinoć je u bivaku obišao Gabora Sagmajstera i pitao ga za utiske…. da li je bila teška etapa i kakav je bio reli. Naš motociklista mu je odgovorio da se namučio kao retko kada. Kastera je čestitao Sagmajsteru na hrabroj vožnji i na još jednom uspešnom Dakar reliju. David Kastera dobro zna koliko je teško stići na cilj i poštuje Sagmajstera zbog dosadašnjih 10 dolazaka na cilj.

Naš motociklista je na današnjem specijalu bio 53…u generalnom je 60…a u svojoj klasi „male moto“ je osvojio 18. mesto!
Za sve u Srbiji, Gabor Sagmajster je poručio: „Sve Vas puno pozdravljam, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da po deseti put dodjem na cilj Dakara….hvala svima u medijima. Bilo je teško, naročito kada sam vozio noću, kada sam nekoliko puta pao….srećan sam…ostvario sam jedan od svojih najboljih rezultata na Dakaru….živela Srbija!!

Nažalost, na samom cilju se medju učesnicima karavana proširola vest da je umro 52. godišnji francuski motociklista PIERRE CHERPIN. Imao je težak pad u 7. etapi i prebačen je u bolnicu. Pet dana je bio u komi u stabilnom stanju, a onda je odlučeno da se avionom prebaci u Francusku. Nažalost preminuo je na tom letu.

PIERRE CHERPIN je bio gospodin, bio je u klasi „mali kofer“ a uoči starta je izjavio: „Ja sam amater, ne želim pobeđivati, ali otkriću predele koje nikad ne bih imao priliku videti , sve je uzbudljivo: vožnja motorom, življenje svoje strasti, upoznavanje sebe“.

Na Dakar relijima je do sada zabeležena 31. žrtva, 22. u klasi motociklista.

U najnapornijoj kategoriji, klasi motociklista, posle neverovatne borbe od prve pa do poslednje etape, pobedio je po prvi put na Dakaru, Argentinac Kevin Benavides sa „hondom“ (na slici sa našim izveštačem, novinarom RTS-a Predragom Pedjom Milinkovićem), a njegov timski rival Amerikanac Riki Brabek je zauzeo drugo mesto. Treće mesto je pripalo Britancu Semu Sanderlendu sa „ktm“. Veliki uspeh ostvario je 26. godišnji Australijanac Denijel Sanders, sa „ktm“…..debitovao je i 43. Dakar reli završio na ČETVRTOM MESTU. Oni koji dobro znaju šta je ovaj maraton kažu da je to prava senzacija!
U klasama automobila, kvadova i bagija slave Francuz Stefan Peterhansel, Argentinac Manuel Anduhar i Čileanac Lopez Kontardo… Od takmičara sa bagi vozilima, danas je na poslednjem specijalu ubedljivo najbrži bio poznati WRC as, Severni Irac Kris Mik, sa više od tri minuta ispred Špankinje Kristine Gutierez….

U kategoriji teških vozila, klasi kamiona, vidjena je sjajna vožnja tri ruska „kamaza“, drumskih krstarica od po deset tona i oko 1000 KS. Pobedio je Dmitri Sotnikov a u posadi su bili i Ruslan Akhmadeev i Ilgiz Akhmetzianov. Druga je bila posada Anton Šibalov, Dmitri Nikitin, Ivan Tatarinov….a treća posada Airat Mardeev, Dmitrij Svistunov Akhmet Galiautdinov.

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rs

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime