Naslovna INFO PRVA POMOĆ ZA ZALEĐENE PROZORE

PRVA POMOĆ ZA ZALEĐENE PROZORE

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club
Foto: By Škoda

Šta je dobro za rešavanje leda i čime se ne biste trebali zamarati?
Strugač za led DA
Strugač za led je alat koji bi svaki vozač trebalo da ima u automobilu. Vlasnici ŠKODA automobila imaju prednost u tome što se njihov strugač za led nalazi u poklopcu rezervoara za gorivo ili, u novom ŠKODA ENYAQ iV električnom SUV modelu, u vratima prtljažnika. Zašto tamo? Zašto ne u vratima vozača? To je Simply Clever ideja: kada otvorite poklopac rezervoara za gorivo ili vrata prtljažnika, nema rizika da sneg padne s krova na sedište. Kada koristite strugač za led, najbolje je započeti s bočnim prozorima gde je sloj leda obično tanji. To omogućava grejaču vetrobranskog stakla da u međuvremenu omekša led na vetrobranskom staklu. Prvo koristite bočnu stranu s udubljenjima za razbijanje leda; zatim počistite led ravnom stranom.

Prekrivač za vetrobransko staklo DA
Nema štete ako se preko noći ostavi pokrivač ili plastični čaršaf na vetrobranskom staklu. Ako želite nešto elegantno, možete kupiti prekrivač vetrobranskog stakla dizajniran posebno za vetrobransko staklo vašeg automobila. Neki ostaju na mestu uvlačeći krajeve unutar vrata pre nego što ih zatvorite, a drugi modeli koriste magnete koji se lepe na karoseriju automobila. Porast internet vesti znači da danas retko ko koristi novine – a mi ih sigurno ne preporučujemo, jer se lako natapaju vodom i lede na staklu. Karton se takođe ne preporučuje iz istog razloga

Tečnost za odleđavanje DA
Tečnost za odleđavanje, koja je deo zimskog paketa koji možete kupiti u ŠKODA e-shop-u, odlična je. Brzo i efikasno rešava problem zaleđenih stakala. U slučaju nužde možete koristiti i tečnosti koje sami napravite. Ako imate, na primer, bočicu sa raspršivačem u kojoj se nekada nalazila tečnost za čišćenje prozora, napunite je vodom do jedne trećine i dve trećine sirćeta, što je jednako dobro za uklanjanje leda kao i kamenca. Nakon prskanja, ostavite 30 sekundi, a zatim sastružite led strugačem. Još jedno pouzdano rešenje je mešavina sirćeta i alkohola u razmeri 1:2 ili mešavina alkohola i vode u razmeri 2:1.

Platna kartica NE
Nikada nemojte koristiti predmete koji će ogrebati staklo, čak ni u hitnim slučajevima. Ni platne kartice nisu prikladno sredstvo. Ne samo da su uglavnom beskorisne, već će vrlo verovatno i pući, pa ćete morati da čekate nedelju dana da vam banka pošalje novu karticu.

Brisači NE
Ako su brisači vetrobranskog stakla zamrznuti, nikada ih ne pokušavajte osloboditi na silu i nemojte aktivirati brisače dok vetrobransko staklo nije potpuno odleđeno, inače ćete oštetiti gumu na metlicama. Stoga je dobro pre nego što pokrenete automobil proveriti da li je ručica brisača u položaju „off“.

Vruća voda ili sveće NE
Bez obzira šta je neko u pabu mogao reći, izbegavajte korišćenje tople vode za uklanjanje leda na vetrobranskom staklu. Iznenadna promena temperature mogla bi uzrokovati pucanje stakla, a voda će se ionako verovatno opet zamrznuti. Takođe bi trebalo izbegavati metode koje izazivaju nagle promene temperature u automobilu, poput korišćenja sveće ili bilo kog drugog otvorenog plamena. I ovo bi moglo dovesti do pucanja stakla.

Šta ako ima leda i sa unutrašnje strane?
Može se dogoditi da ujutru otvorite vrata automobila i nađete led i na unutrašnjoj strani vetrobranskog stakla. Razlog je isti: vlaga se kondenzovala na unutrašnjoj strani stakla, a zatim se smrznula kad je temperatura pala ispod nule. U tom slučaju, najbolje je pokušati izbaciti vlagu iz automobila. Otvorite vrata na neko vreme i provetrite automobil. Ako to ne uspe, posegnite za strugačem za led i uključite grejač da izduvava u smeru vetrobranskog stakla. Ako se radi o prilično debelom sloju leda, postavite peškir ili krpu preko instrument table da upije vodu od leda koji se topi. Nikada ne biste trebali da koristite tečnost za odleđavanje u unutrašnjosti automobila – isparenja mogu biti štetna za zdravlje.

U jednoj od svojih jednostavnih ideja, ŠKODA je odlučila da strugač za led postavi u poklopac rezervoara za gorivo.

U električnom modelu ŠKODA ENVAQ iV strugač se nalazi u vratima prtljažnika.

Kako bi sprečili zamagljivanje prozora, ŠKODA automobili imaju integrisan senzor vlage koji pomaže klima-uređaju da proceni uticaj zamagljivanja na vetrobransko staklo. „U AUTO režimu, sistem reaguje unapred kako bi sprečio zamagljivanje pre nego što se dogodi“, kaže Ondřej Radina iz ŠKODA razvojnog tima za klimatizaciju. Objašnjava da za to sistem povećava i protok i temperaturu vazduha koji izduvava u smeru vetrobranskog stakla. Ako spoljašnja temperatura dopušta, aktivira se i kompresor. Drugi uzrok zamagljivanja vetrobranskog stakla može biti neprekidno aktiviranje recirkulacije vazduha ili isključena klima, što rezultira povećanjem vlage u automobilu. Ondřej Radina stoga preporučuje držanje sistema u AUTO režimu.

Ovaj originalni ŠKODA proizvod pomaže u sprečavanju stvaranja leda na vašem vetrobranskom staklu, štedeći vam vreme i trud. Efikasan je u širokom opsegu temperatura, od -30 °C do +3 °C.

Najbolja prevencija protiv zamagljivanja vetrobranskog stakla i stvaranja leda u vašem automobilu je održavanje suvoće. Zbog toga biste trebali da pazite da skinete sneg sa cipela pre nego što uđete. A vađenje prostirki i sušenje preko noći u vašem domu je od velike pomoći. Za zimske mesece možete ih zameniti i gumenim patosnicama koje olakšavaju odvođenje vode. Bilo da vam se vetrobransko staklo zaledi spolja ili iznutra, to je problem koji je uvek lako rešiti. Zato uvek pripazite da vam vid ne bude zaklonjen pre nego što krenete!

PR

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime