Naslovna INFO Bez obzira eksploziju tržišta SUV/krosovera neki proizvođači ih još uvek nemaju u...

Bez obzira eksploziju tržišta SUV/krosovera neki proizvođači ih još uvek nemaju u ponudi

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Najnoviji članovi „SUV kluba“ su Lotus i Smart. Početkom aprila, britanski proizvođač sportskih automobila je predstavio Eletre, svoj prvi model s povišenim klirensom. Takođe u aprilu, Smart je skinuo veo sa SUV-a iz B segmenta, koji bi trebalo da se stavi naspram Mini Countrymana.

Jasno je da su ovi novi proizvodi odgovor na potražnju za SUV/krosoverima, koja jednostavno ne jenjava.

Sva ova vozila su obično cenovno nešto više pozicionirana u odnosu na sestrinske modele bazirane na istim mehaničkim platformama. Samim tim, proizvođači na njima više zarađuju, a formula je vrlo prosta: razviti jednu platformu i više različitih karoserijskih varijanti, s tim što je SUV verzija poslovično na vodećem mestu u cenovniku. Sudeći po podacima JATO Dynamicsa, razlike u cenama nisu male.

Primera radi, u Italiji je prosečan SUV iz B segmenta 35 odsto skuplji od konvencionalnog pandana. Ovaj jaz pada na 11 odsto u luksuznom F segmnetu. U proseku, SUV/krosoveri su 33 od tradicionalnih automobila u okviru svih segmenata. Dakle, sasvim je jasno zašto gotovo svaki etablirani proizvođač na svetu u svom portfoliju ima neki SUV.

(Gotovo) svi

Međutim, i dalje postoji izvestan broj automobilskih marki koje i dalje neguju sopstvene niše i odupiru se primamljivom profitu koji donose SUV/krosoveri. Neki od njih nisu zainteresovani za takav potez jer „teškaši“ jednostavno nisu deo njihove DNK. Drugi nemaju dovojno resursa, dok treći u pripremi imaju nove modele s povišenim klirensom.

Što se tiče proleća 2022., SUV/krosovere neće pronaći unutar sledećih brendova: Abarth, Alpine, Bugatti, Chrysler, Ferrari, Lancia, Lucid, McLaen, Pagani, Polestar i Ram. U ovo listu nisu ubrojani proizvođači iz specifičnih niša, kao što su Caterham, Morgan, Dallara, Rimac Koenigsegg i drugi.

U slučaju Alpinea, Ferrarija i Polestara, očekuje se dolazak novih SUV/krosovera u naredne dve godine. Zapravo, Ferrari Purosangue bi trebalo da bude predstavljen u mesecima koji su pred nama. Verovatno izuzimajući Ferrari, navedenim markama je neophodan SUV u ponudi, da bi dobili na tržišnom zamahu kao relativno nove kompanije.

Chrysler je nedavno predstavio Airflow koncept, koji inače nejasnu liniju između SUV-a, krosovera i hečbeka čini još „zamućenijom“, mada je serijska verzija još uvek godinama daleko. Dok Abarth tehnički nema SUV u svojoj gami, Fiat je nedavno predstavio Pulse Abarth u Južnoj Americi, a s prodajom bi trebalo da krene kasnije u toku ove godine.

Drugi, kao što su Bugatti, McLaren i Pagani, prepoznati su tržišno kao proizvođači superautomobila, tako da za njih neki eventualni SUV model ne predstavlja prioritet. Međutim, to bi moglo lako da se promeni ako se Ferrari Purosangue pokaže uspešnim, za šta postoje realne šanse, i u isto vreme ne naruši imidž brenda. Interesantno, Ram je šesta po veličini marka pod Stellantisovim krovom po pitanju prodaje, ali on akcenat stavlja pre svega na kamionete i komercijalna vozila.

Lucid je tek započeo svoje postojanje kao nezavisan prozvođač, lansiravši električnu Air liuzinu, ali bi sledeći korak mogao da predstavlja SUV. Lancia prosto vapi za novim proizvodima, ali za sada nema pomena o eventualnom modelu s povišenim klirensom ove kultne italijanske marke.

naslovna fotografija: Chrysler Airflow koncept

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime