Naslovna INFO Renault se rešava AvtoVAZ-a Rusi oživljavaju čuveni Moskvič

Renault se rešava AvtoVAZ-a Rusi oživljavaju čuveni Moskvič

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nakon odluke da obustavi proizvodnju vozila u Rusiji od marta ove godine, Renault sada sve svoje akcije u Renault Russia prodaje gradu Moskvi.

Takođe, tokom sastanka odbora direktora u Renault grupaciji, francuski proizvođač je odlučio da svoj udeo od 67,69 odsto u AvtoVAZ-u proda NAMI-ju (Centralni institut Rusije za istraživanje i razvoj automobila i motora).

U saopštenju objavljenom medijima, Renault kaže da je ovo „teška ali neophodna odluka“, koja dolazi kao odgovor na rusku agresiju protiv Ukrajine i invaziju na ovu zemlju koja je započeta 24. februara. Ipak, francuski proizvođač će se truditi da bude odgovoran prema radnoj snazi u Rusiji koja broji 45.000 zaposlenih, ostavljajući mogućnost da se vrati u ovu zemlju u narednih šest godina.

Sporazum s gradom Moskvom i NAMI-jem nije predmet bilo kakvih uslovljavanja, budući da su sve potrebne dozvole dobijene. To znači da sporazum stupa na snagu odmah, što znači da Renault više ne posluje u Rusiji, gde je proizvodio rebrendirane Dacijine modele za lokalno tržište, pod markom Lada.

Renaultovom sada već bivšom fabrikom u Moskvi upravlja grad, a postoje izveštaji u vezi s potencijalnim uskrsnućem jedne poznate sovjetske marke. Citiran je gradonačelnik ruske prestonice, Sergej Sobjanin, najavljujući povratak Moskviča, koji je prestao da postoji 2006., kada je bankrotirao. Kamaz, ruski proizvođač velikih kamiona, postaće Moskvičev tehnološki partner.

„Fabrika automobila u Volgogradski Prospektu ima dugačku i slavnu istoriju“, stoji u oficijelnoj objavi gradonačelnika Sobjanina. „Pre gotovo 100 godina, ona je započela s proizvodnjom Fordovih automobila. Decenijama, legendarni domaći Moskvič je tu proizvođen. Od 1998., fabrika sarađuje s Renaultom, a s njenih proizvodnih linija silaze modeli Logan, Duster i Sandero. U 2022., otvorićemo novu stranicu u istoriji Moskviča.“

Po moskovskom planu, Moskvič će inicijalno sklapati automobile s motorima s unutrašnjim sagorevanjem, dok će se u budućnosti prebaciti na električna vozila.

Auto Moto Show

Izvor: The Moscow Times

Naslovna fotografija: Russia Beyond

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime