Naslovna ECO TECH Konceptni brod koji sarađuje s dva manja u cilju čišćenja okeana od...

Konceptni brod koji sarađuje s dva manja u cilju čišćenja okeana od plastike

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Razni tipovi projekata širom sveta imaju za cilj da se uhvate ukoštac s problemom kojem se ne nazire kraj, a radi se o plastičnom otpadu koji ugrožava život u okeanima.

Čak i kada se radi o pomorskom transportu, plovila bi mogla da pruže doprinos veći od puke zamene konvencionalnih goriva i pogonskih sistema onim ekološki podobnijim. Naime, brodovi bi mogli aktivno da doprinesu prikupljanju otpada, koji bi zatim bio konvertovan u vodonik. Idealan win-win scenario!

Kompanija sa sedištem u Njujorku, specijalizovana za dobijanje i skladištenje vodonika (H2-Industries), udružila je snage s brodograditeljskim ekspertima iz Technolog Servicea, u cilju razvoja konceptnog plovila koji će proizvoditi vodonik iz plastičnog otpada prikupljenog iz okeana.

Evo kako čitava stvar funkcioniše: dva manja prateća broda će vući mrežu koja se pruža preko 3,2 kilometra u širinu i prikuplja plastični otpad s površine vode do dubine od 10 metara. Prikupljeni otpad će zatim biti prebačen u skladišni prostor u glavnom brodu uz pomoć transportera. Po Hydrogen Centralu, glavni brod dugačak 150 metara, posedovaće inovativni dizajn pramca, koji će olakšati  transfer.

Sledeći korak podrazumeva konvertovanje otpada u vodonik i njegovo skladištenje u kontejnere od šest metara, koji će zatim biti preneseni na manje brodove uz pomoć kranova na glavnom plovilu. Naredni korak podrazumeva isporuku na kopno.

Vodonik koji se dobija ovom metodom je poznat kao „zeleniji od zelenog“ ili „van zelenog“, zbog dodatnog benefita oličenog u čišćenju okeana od plastike. Po H2-Industriesu, ovaj brod će biti sposoban da proizvede 100 kilograma vodonika na svakih 600 kilograma plastičnog otpada.

Još jednu inovaciju predstavlja upotreba LOHC-a, specijalne tečnosti za prenos vodonika, koja ga vezuje hemijskim putem, tako da on više nije isparljiv. LOHC će se takođe koristiti za proizvodnju električne energije za motore plovila.

Njujorška kompanija takođe koristi LOHC tehnologiju za „kopnenu“ primenu, tako da će uskoro izgraditi inovativno postrojenje za dobijanje vodonika iz otpada u Ist Port Saidu u Egiptu.

Dve kompanije trenutno rade na dizajnu budućeg plovila, određujući optimalni skladišni kapacitet. Ukoliko se pokaže uspešnom, ova tehnologija bi kasnije mogla biti implementirana u mnogo širem obimu u okviru brodarske industrije.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime