Naslovna INFO INDUSTRIJA Kako ruska invazija na Ukrajinu utiče na automobilsku industriju?

Kako ruska invazija na Ukrajinu utiče na automobilsku industriju?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kriza u Ukrajini je prouzrokovala poremećaje proizvodnje nekim fabrikama automobila i naterala kompanije da suspenduju isporuke u Rusiju.

Ruska invazija na Ukrajinu je izazvala negativne efekte unutar lanca snabdevanja u okviru automobilske industrije, u isto vreme iniciravši obustavljanje isporuka i poslovanja u po površini najveću zemlju na svetu.

AvtoVAZ imenovao bivšeg ministra saobraćaja za generalnog direktora nakon Renaultovog izlaska

Bivši ruski ministar saobraćaja, Maksim Sokolov, novi je predsednik i generalni direktor AvtoVAZ-a, nakon što je glavni akcionar fabrike, Renault izašao s ruskog tržišta.

BMW istražuje mogućnosti investiranja u energiju da bi smanjio zavisnost od prirodnog gasa

Bavarski proizvođač priprema nove investicije u solarnu, geotermalnu i energiju vodonika, s ciljem da redukuje svoju zavisnost od prirodnog gasa iz Rusije.

Rusija oživljava Moskvič iz sovjetske ere

O ovome smo već pisali detaljnije. Naime, Moskvič bi mogao da napravi iznenađujući povratak na rusko tržište, jer je Moskva preuzela Renaultovo postrojenje, nakon što je francuski proizvođač izašao iz zemlje. Po poslednjim informacijama, za novi model bi mogla biti iskorišćena kineska platforma proizvođača JAC, u partnerstvu s proizvođačem kamiona Kamazom.

Renault prodaje svoj udeo u AvtoVAZ-u, s opcijom da ga ponovo otkupi u okviru 6 godina

Francuska kompanija će prodati svoj većinski udeo u AvtoVAZ-u ruskom naučnom institutu NAMI, saopštila je u ponedeljak, dodavši da ugovor uključuje opciju ponovnog otkupa u periodu od šest godina.

Rad nemačkih kompanija bi mogao da bude ugrožen zbog odsustva ruskog gasa

Najveća evropska ekonomija se priprema za mogućnost iznenadnog prekida dotoka ruskog gasa, što bi domaćim proizvođačima poput BMW-a, Mercedesa i VW grupacije moglo da oteža život po pitanju proizvodnje.

Nissan ne očekuje da nastavi poslovanje u Rusiji pre marta 2023.

Japanska kompanija je otpisala poslovanje u Rusiji u okviru svojih prognoza za fiskalnu godinu koja se završava 31. marta 2023., nakon što je pretrpela finansijski udar od 52,6 milijarde jena (499 miliona dolara), koliko je iznosila vrednost poslovanja u Rusiji i Ukrajini prošle godine.

Prodaja automobila u Rusiji pala 79 odsto u aprilu dok u isto vreme proizvođači automobila napuštaju ovo tržište

Prodaja novih automobila u Rusiji je zabeležila rekordan pad, budući da su sankcije ugrozile domaću proizvodnju, dok je većina proizvođača obustavila poslovanje u ovoj zemlji nakon što je Vladimir Putin naložio napad na Ukrajinu.

Leoni kaže da je proizvodnja elektroinstalacija u Ukrajini gotovo dostigla predratni nivo

Nemački komponentaš Leoni, nastavio je proizvodnju elektroinstalacija u zapadnoj Ukrajini, a obim proizvodnje se gotovo vratio na predratni nivo, nakon što je kompanija bila prisiljena da na nedelju dana zatvori dve fabrike.

Ukrajinska atomska skloništa pomažu Leoniju da nastavi sa snabdevanjem VW-a i BMW-a

Nemački komponentaš, Leoni, bio je prisiljen da reorganizuje svoje poslovanje u Ukrajini, od smena u skloništima do slanja robe preko granice.

Renaultova odluka u vezi s imovinom u Rusiji stići će u „nedeljama pred nama“

Šef Renaulta, Luka de Meo, izjavio je da će francuska kompanija u narednim sedmicama odlučiti o budućnosti svog poslovanja u Rusiji, gde je obustavila rad u martu.

VW priprema fabriku u Volfsburgu za embargo EU na ruske energente

Volkswagen grupacija unapređuje sistem energetskog napajanja u fabrici u Volfsburgu, i to tako što obezbeđuje korišćenje alternativnih izvora, da bi ispoštovala zabranu Evropske unije na uvoz energenata iz Rusije.

Renault svoj udeo u AvtoVAZ-u prenosi na ruski naučni institut za simboličnu jednu rublju

Renault će svoj udeo od 68 odsto u najvećem ruskom proizvođaču automobila, AvtoVAZ-u, preneti na automobilski istraživački institut NAMI, osnovan pre više od 100 godina. AvtoVAZ će kreirati i proizvoditi automobile i kamione, uključujući limuzine za predsednika, Vladimira Putina.

Prodaja automobila u Evropi značajno pala zbog nestašice komponenti iz Ukrajine

Broj novih registracija na Starom kontinentu, u padu je deveti mesec zaredom. Mart je bio posebno ugrožen zbog poremećaja u lancu snabdevanja, prouzrokovanom zbog rata u Ukrajini.

Continental ponovo pokrenuo rad u ruskoj fabrici

Nemački komponentaški gigant je saopštio da je nastavio s proizvodnjom pneumatika u fabrici u Kalugi, da bi zaštitio radnike koji bi se u suprotnom suočili s krivičnim gonjenjem.

Stellantis obustavio proizvodnju vanova u Rusiji zbog nestašice delova

Italo-američko-francuski konglomerat je stopirao proizvodnju u Rusiji iz vrlo prostog razloga: ostao je bez delova.

Profit VW u prvom kvartalu povećan ali bi negativan uticaj zbog rata u Ukrajini mogao da se oseti

VW grupacija je saopštila da je preliminarna dobit iz poslovanja u prvom kvartalu porasla, kao i da postoji neizvesnost u vezi s potencijalnim uticajem rata u Ukrajini.

Mitsubishi obustavio rad u ruskoj fabrici koju vodi zajedno sa Stellantisom

Japanska kompanija je saopštila da je stopirala proizvodnju u fabrici u Rusiji, koju poseduje zajedno sa Stellantisom. Kao razlog su navedene teškoće u logistici.

Prodaja automobila u Rusiji doživljava kolaps kako rat u Ukrajini vodi do šokova u snabdevanju i cenovnoj politici

Prodaja novih automobila u Rusiji je doživela sunovrat od 60 odsto prošlog meseca. Sankcije uvedene zbog napada na Ukrajinu su ugrozile rublju, a mnogi globalni proizvođači automobila su se pridružili bojkotu Moskve, ostavljajući potencijalne kupce s osiromašenim prodajnim salonima.

Ruski gradovi koji su doživeli „bum“ s uvođenjem automobilskih industrijskih postrojenja zaustavljeni sankcijama

Sankcije zapada su pogoršale nestašicu komponenti i zaustavile proizvodnju u Kaluga regiji, jugoistočno od Moskve, u fabrikama kompanija kao što su VW i Stellantis.

Stopiran rad fabrike u kojoj se proizvode SUV modeli marki Porsche, Audi i Volkswagen

Volkswagen je privremeno obustavio rad fabrike u Bratislavi zbog nestašice delova. U ovom pogonu se proizvode VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 i Q8, kao i VW Up, Seat Mii i Škoda Citigo mali gradski automobili.

Rat u Ukrajini košta nemačke proizvođače 150.000 vozila

Nemačke kompanije su izgubile oko 150.000 vozila u okviru martovskih proizvodnih planova, prvenstveno zbog nestašice komponenti, direktno prouzrokovane ratom u Ukrajini, procenjuje LMC Automotive.

Analiza vesti: Renault se suočava i s naknadnim troškovima zbog izlaska iz Rusije

Odluka Renault grupacije da suspenduje aktivnosti u Rusiji, što će verovatno dovesti do permanentnog izlaska francuske kompanije sa svog drugog po veličini tržišta, donosi kako kratkoročne tako i dugoročne troškove.

Mercedes smanjuje proizvodnju u glavnoj nemačkoj fabrici

Mercedes-Benz grupacija je saopštila da su njene fabrike u Nemačkoj operativne bez obzira što su morala biti uvedena izvesna smenska prilagođavanja u Zindelfingenu, gde se proizvode perjanice S klasa i EQS.

Porsche smanjuje obim u fabrikama u Nemačkoj

Marka iz Cufenhauzena se ponovo suočava s problemima zbog nestašice komponenti, uključujući električne instalacije. Ovaj superpremijum proizvođač je bio prisiljen da ukine smene u fabrikama u Cufenhauzenu i Lajpcigu.

Rat bi za posledicu mogao da ima neodlučnost kompanija po pitanju povratka

Mnoge firme koje su svoja poslovanja preselile iz Ukrajine i Rusije, vrlo verovatno neće žuriti s povratkom, kažu analitičari iz AlixPartnersa.

Volkswagen odlaže lansiranje ID5 zbog nedostatka elektroinstalacija

VW će odgoditi lansiranje svog novog elektromobila na mesec dana zbog poremećaja u lancu snabdevanja elektroinstalacionim sistemima iz Ukrajine.

Pretnja Rusije da će nacionalizovati imovinu mogla bi da košta automobilsku industriju milijarde evra

Ruski predsednik, Vladimir Putin, razmatra otuđivanje imovine kompanija koje su napustile zemlju zbog invazije na Ukrajinu, što pod rizik stavlja milijarde evra vredna sredstva i objekte.

Audi će obustaviti proizvodnju mereno nedeljama zbog problema u snabdevanju komponentama

Nestašica delova prouzrokovana ratom snažno pogađa Audi, što bi potencijalno moglo da dovede do višenedeljnih obustava proizvodnje.

VW će restartovati proizvodnju u nemačkim EV fabrikama

Volkswagen je saopštio da će ranije nego što je planirano nastaviti s proizvodnjom u svojim nemačkim postrojenjima u kojima se proizvode električni automobili VW ID serije, kao i Audijevi i Seatovi baterijski modeli.

Seat snažno pogođen ratom u Ukrajini

Španska filijala VW grupacije se suočava s prekidima u proizvodnji iz različitih razloga. Najpre, tu je nestašica poluprovodnika koja je goruća, a sada na snabdevanje utiče i sukob između Rusije i Ukrajine.

VW nastavlja s radom u slovačkoj fabrici gde se proizvode veliki SUV modeli Porschea, Audija i VW-a

Volkswagen grupacija je nastavila s radom fabrike u Bratislavi nakon dvodnevne pauze, prouzrokovane nedostatkom čipova i problemima u nabavci zbog rata u Ukrajini.

VW pojačava proizvodnju u Volfsburgu brže od planiranog

Nemački konglomerat povećava proizvodnju u matičnoj fabrici brže nego što je planirao jer je situacija na planu snabdevanja stabilizovana, uprkos ratu.

Škoda kaže da ukrajinski snabdevač ponovo proizvodi elektroinstalacije

Češka marka je saopštila da je njen snabdevač iz Ukrajine odlučio da restartuje proizvodnju električnih instalacija, što će Škodi omogućiti da nastavi proizvodnju Enyaq električnog SUV-a.

Fordova proizvodnja u Evropi pogođena ratom u Ukrajini

Fabrike ove kompanije u Nemačkoj i Španiji se suočavaju s poremećajima u proizvodnji zbog nestašice komponenti iz Ukrajine i drugih lokacija.

Bosch suspenduje poslovanje u Rusiji uz konstataciju da njegovi proizvodi mogu biti zloupotrebljeni

Nemački gigant je započeo istragu u vezi s korišćenjem svojih proizvoda, nakon što je ministar spoljnih poslova Ukrajine, Dmitro Kuleba, rekao da su Boschove komponente pronađene u ruskim vojnim vozilima.

BMW-ove fabrike u Nemačkoj i Velikoj Britaniji se vraćaju u punom kapacitetu

BMW grupacija će nastaviti punu proizvodnju u svojim nemačkim i britanskim fabrikama sledeće nedelje. Naime, proizvodnja u dotičnim pogonima je obustavljena ili usporena zbog uskih grla u snabdevanju.

Nestašica delova ugrožava 15% evropske proizvodnje automobila kažu analitičari

Do 15 odsto evropske proizvodnje automobila bi moglo da bude kompromitovano zbog zatvranja fabrika elektroinstalacija u Ukrajini, kaže Kolin Langan, analitičar iz firme Wells Fargo.

Audi obustavlja proizvodnju u fabrici u Nekarsulmu

Proizvođač iz Ingolštata kaže da uska grla u snabdevanju, prouzrokovana ratom u Ukrajini i pandemijom koronavirusa, kao i aktuelnom situacijom u vezi s poluprovodnicima, glavni su faktori koji su doveli do oluke da se obustavi proizvodnja u ovoj nemačkoj fabrici.

EU kaže da će razmotriti zabranu automobila u Rusiju vrednih preko 50.000 evra

Evropska unija razmatra uvođenje zabrane izvoza luksuznih vozila u Rusiju, vrednih više od 50.000 evra, što bi pogodilo nekoliko evropskih marki, uključujući Audi, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari i Porsche.

Rat u Ukrajini kompromitovao oporavak centralne Evrope od pandemije Kovida-19

Kriza u Ukrajini je dovela do toga da je VW privremeno zaustavio proizvodnju u Poljskoj i Češkoj, što je stopiralo isporuku električnog SUV-a Enyaq, podstičući rizik od oštrijeg ekonomskog usporavanja.

Stellantis će premestiti proizvodnju vanova iz Rusije u zapadnu Evropu

Stellantis će izmestiti proizvodnju vanova u Rusiji, iz fabrike u Kalugi, koju deli s Mitsubishijem, u Veliku Britaniju i Francusku. Ujedno će zamrznuti planove vezane za dalje investicije u tu zemlju.

Mercedes navodi da su milijarde evra u riziku od gubitka

Proizvođač iz Štutgarta ima u Rusiji imovinu vrednu oko dve milijarde evra, koja bi mogla da bude ugrožena ako Moskva odluči da sprovede eksproprijaciju imovine stranih kompanija koje su napustile zemlju nakon invazije na Ukrajinu.

Herbert Dis iz VW-a upozorava da bi rat u Ukrajini mogao da ošteti ekonomiju u većoj meri nego pandemija

Šef Volkswagen grupacije, Herbert Dis, upozorio je da bi produžavanje rata u Ukrajini moglo da ima mnogo gore posledice po evropsku ekonomiju od pandemije koronavirusa, što bi moglo da dovede do ogromnog povećanja cena, nestašicu energenata i inflaciju.

Tesla će platiti regrute zaposlene u Ukrajini

Američki proizvođač električnih automobila će isplatiti plate svojim zaposlenim u Ukrajini koji su regrutovani u odbrani zemlje (u periodu od najmanje tri meseca).

Suzuki će suspendovati izvoz iz Mađarske u Rusiju

Suzukijeva fabrika u Mađarskoj obustavlja izvoz automobila u Rusiju i Ukrajinu zbog tekućeg rata.

Porsche obustavlja proizvodnju Taycana zbog nestašice delova

Proizvođač iz Cufenhauzena privremeno obustavlja proizvodnju električnog Taycana. Razlog je nedostatak komponenti, prouzrokovan ruskom invazijom na Ukrajinu.

Continental izmešta proizvodnju iz Rusije

Nemački komponentaški gigant pokušava da identifikuje lokacije na kojima bi mogao da započne proizvodnju, da bi kompenzovao gubitak plasmana iz fabrike u Kalugi, gde je obustavljena proizvodnja.

Rusija bi mogla da nacionalizuje fabrike koje obustavljaju proizvodnju

Visoki funkcioner vladajuće partije u Rusiji, predložio je nacionalizaciju fabrika koje su u stranom vlasništvu, i to onih koje su obustavile rad. VW, Toyota i Ford su među proizvođačima koji su privremeno zatvorili fabrike u Rusiji.

Kineski proizvođači bi mogli da profitiraju na izlasku zapadne konkurencije iz Rusije

Kineske kompanije koje rade u Rusiji, uključujući Great Wallov Haval, Chery i Geely, imaju priliku da zauzmu upražnjene tržišne segmente.

Proizvođači automobila se suočavaju sa skokom cena metala

Ruski napad na Ukrajinu je izazvao značajan skok cena metala koji se koriste u proizvodnji automobila, od aluminijuma za karoserije do paladijuma za katalizatore i nikla za EV baterije.

Šef Stellantisa apeluje na niže tarife za čelik

Generalni direktor Stellantisa, Karlos Tavarez, pozvao je američke i evropske zvaničnike da smanje zaštitne tarife na čelik kao sirovinu, kao i rast cena energenata.

Hyundai nije siguran kada će nastaviti proizvodnju u Rusiji

Korejska kompanija kaže da još uvek nije odluila kada će nastaviti rad u fabrikama u Sankt Peterburgu, navodeći kao razlog tekuće probleme s isporukom komponenata.

VW, Porsche, Bentley obustavili izvoz u Rusiju

Volkswagen grupacija se pridružila egzodusu kompanija iz Rusije, suspendujući izvoz u tu zemlju, kao odgovor na invaziju Ukrajine. Ovaj potez ima negativan uticaj na proizvodnju VW-a i Škode.

Evropska proizvodnja automobila kolabirala zbog nedostatka elektroinstalacija

Volkswagen, BMW i Porsche imaju teškoća da održe ključno snabdevanje elektroinstalacijama, budući da su snabdevačke firme u zapadnoj Ukrajini obustavile rad zbog ruske invazije na tu zemlju. Posledično, to je dovelo do obustave rada u fabrikama u Nemačkoj.

Toyota suspenduje proizvodnju u Rusiju kao i izvoz automobila u tu zemlju

Japanska kompanija će stopirati proizvodnju u svojoj fabrici u Rusiji, dok će izvoz vozila u tu zemlju takođe biti obustavljen na neodređeno vreme zbog poremećaja u lancu snabdevanja. Toyota je najprodavanija japanska marka u Rusiji.

Ford suspenduje poslovanje u Rusiji

Ford Motor, kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine, saopštio je da je obavestio partnera u zajedničkom poduhvatu, firmu Sollers, da obustavlja poslovanje u Rusiji do daljnjeg.

Stellantis oformljuje operativne grupe zbog ukrajinske krize

Italo-američko-francuski konglomerat je formirao dve operativne grupe koje bi trebalo da se uhvate ukoštac s posledicama ruske invazije na Ukrajinu. Jedna je zadužena za praćenje sankcija nametnutih od strane SAD i zapadnih saveznika, dok druga vodi računa o osoblju ovog proizvođača u Ukrajini.

Priredio: Pavle Barta

Izvor: ANE

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime