Naslovna INFO Dronovi bi uskoro mogli samostalno da uče kako da se nose s...

Dronovi bi uskoro mogli samostalno da uče kako da se nose s vetrom (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Mada su krajnje korisne stvarčice, čak i u ovom našem poslu, imaju svoja ograničenja, što se prvenstveno odnosi na nemogućnost hvatanja ukoštac s lošim vremenom. Naravno, radi se o dronovima.

Ipak, tim inženjera firme Caltech želi to da promeni.

Ako želimo da se oslonimo na autonomne letelice koje bi trebalo da preuzmu neke naše dnevne aktivnosti, moramo da poboljšamo njihovu tehnologiju, odnosno da ih učinimo otpornijim na vremenske (ne)prilike.

Trenutno, dronovi nisu dizajnirani tako da mogu da lete pri snažnom vetru, ali šta ako ih naučimo da uče iz prethodnih iskustava i prilagode se novim uslovima letenja? Upravo je to ideja Caltechovih inženjera, na kojoj su već počeli da rade, razvijajući takozvani Neural-Fly. Radi se metodu dubokog učenja, koji pomaže dronovima da se nose s nepoznatim vremenskim uslovima u realnom vremenu, ažurirajući neke ključne parametre.

Ono što Neural-Fly neuronska mreža radi je da uči dron kako da preživi snažne vetrove uz pomoć veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Najpre, naučnici su sakupili 12 minuta podataka iz različitih vetrovitih uslova, kreirajući model baziran na šest različitih brzina vetra. Uzimajući dotičnu informaciju kao osnovu, dronovi opremljeni  Neural-Fly tehnologijom (implementiranom u Raspberry Pi4 kompjuter veličine kreditne kartice) naučili su kako da odgovore na snažan vetar, kako je Caltech objasnio: „adaptivni kontroler obezbeđuje učenje koeficijenata vezanih za vetar u realnom vremenu.“

Inženjeri su testirali svoj metod pri različitim brzinama vetra, gde je najveća bila 43,4 km/h, uključujući i testiranje u vazdušnom tunelu, dokazavši da Neural-Fly funkcioniše čak i pri promenljivom vetru, s dronovima i dalje sposobnim da precizno prate liniju leta. Pouzdanost se nastavlja i kada je sletanje drona u pitanju, učenje u realnom vremenu i sposobnost da se odgovori na promene vetra u hodu.

Istraživanje su finansirali DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) i Raytheon. Mada trenutno nisu poznati budući planovi Caltecha vezani za Neural-Fly, ukoliko ovaj sistem bude implementiran, mogao bi značajno da poboljša industrijske segmente koji koriste dronove, kao što su isporuka i daljinsko istraživanje.

Auto Moto Show

Izvor: Caltech

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime