Naslovna INFO Peugeot 408 se transformiše u krosover kupe

Peugeot 408 se transformiše u krosover kupe

Verovatno se sećate špijuniranog kupe krosovera baziranog na Peugeotu 308 od pre par meseci. Mnogi su mislili da se radi o  modelu koji će poneti oznaku 4008. Međutim, kako se ispostavilo, novajlija je zapravo 408.

Iz Peugeota su izdali saopštenje u kojem se kaže da vozilo „kombinuje karakteriske SUV-a s dinamičnom siluetom ’fastbeka’“. Model cilja „na one kojima automobil predstavlja zadovoljstvo“ i „ujedno unosi dodatnu atraktivnost u porodicu modela francuske marke“.

Uz saopštenje, tu je i „tizer“ koji delimično prikazuje prednji deo Peugeota 408 za 2023. Krasi ga tipična korporativna maska, ukrašena novim logoom u sredini, dok se oznaka „408“ nalazi iznad, na delu ispred haube motora. Iza B stubova, krov odlikuje padajuća linija, što otkrivaju špijunske fotografije. Tu su elegantne LED svetlosne jedinice napred i pozadi, a vrlo verovatno i plastična oivičenja donjih sekcija karoserije.

Po svemu sudeći, novi 408 će počivati na EMP2 platformi, koja čini osnovu za brojne Stellantisove modele, od Peugeota 308 do 5008. Različita vozila DS-a, Citroena i Opel/Vauxhalla koriste istu konstrukciju, uključujući DS 7 Crossback, C5 Aircross i Grandland.

Pogonske opcije očigledno predstavljaju nepoznanicu, a ako bismo ušli u pretpostavke, rekli bismo da će novajlija biti lansiran s benzinskim motorima, od kojih će neki (ili možda svi) posedovati blagu hibridnu asistenciju. „Plug-in“ hibrid bi takođe mogao biti na meniju, uz baterijsko-električnu varijantu, budući da je dotična arhitektura kompatibilna s pogonskim sklopovima nulte emisije.

U smislu veličine, a verovatno i cenovnog razreda, novi 408 će biti direktan izazivač Renault Arkane, kada bude debitovao krajem juna 2022.

Auto Moto Show

Izvor: Peugeot

Prethodni tekstPrve “procurele” fotografije nove generacije BMW-a X1 i iX1
Sledeći tekstPredstavljen Land Rover 130 s osam sedišta (bez V8 motora)

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime