Naslovna ECO TECH Volvo Cars prvi proizvođač koji je potpisao da će koristiti ekološki podoban...

Volvo Cars prvi proizvođač koji je potpisao da će koristiti ekološki podoban čelik

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kako se bliži zabrana prodaja automobila s motorima SUS 2035. u Evropi, Volvo Cars je po pitanju borbe protiv klimatskih promena postavio lestvicu na viši nivo.

Švedski proizvođač je postao prvi među automobilskim kompanijama koji je potpisao SteelZero inicijativu. To znači da se ova firma obavezala na stroge zahteve koji se tiču proizvodnje čelika bazirane na ugljen dioksidu, podržavši incijativu navedene grupacije.

Čelik je jedan od materijala koji se najviše koriste u automobilskoj industriji, ali u isto vreme je kapitalan izvor CO2. Međutim, uprkos aktuelnim tehnologijama koje se primenjuju u cilju dekarbonizacije, proizvodnja čelika je i dalje jedan od najvećih globalnih emitera ugljen dioksida, odogovorna za oko sedam odsto od ukupne emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.

Volvo Cars nije jedina kompanija koja potencija svoju poziciju lidera na planu ekologije. Vattenfall, Iberdrola i Siemens Gamesa, poslednje su firme koje su potpisale inicijativu ove klimatske grupe, obavezujući se da će za svoje proizvode koristiti čelik dobijen s nultom emisijom.

Kerstin Enohson, šef nabavke u Volvo Carsu, rekao je da održiv pristup proizvodnji čelika ne samo da je dobra vest za životnu sredinu, već je i dobar poslovni model, budući da ograničava izloženost budućim klimatskim rizicima.

„Sa zadovoljstvom se pridružujemo SteelZero inicijativi i podržavamo njene ambicije da transformiše čeličnu industriju. Signalizirajući našu potražnju za čelikom dobijenim s minimalnom ili nultom emisijom, cilj nam je da motivišemo i povećamo snabdevanje dotičnim materijalima u našem sektoru“, dodao je on.

Kreiranje ekološki bezbednih automobila nije nova stvar za Volvo. Švedski proizvođač je svoj brend razvio proizvodeći izuzetno bezbedne i komforne automobile.

Prošle godine, ova firma je zauzela etički stav za dobrobit životinja. Umesto da koristi kožu u budućnosti, Volvo će se bazirati na ekspoataciji visokokvalitetnih, održivih bio-baziranih materijala, kao što su Nordico i tekstil dobijen od plastičnih boca.

Klimatska grupacija je lansirala SteelZero inicijativu u partnerstvu s ResponsibleSteelom. Ova inicijativa okuplja vodeće organizacije u cilju ubrzavanja prelaska na čeličnu industriju oslobođenu štetne emisije.

Deo klimatskog akcionog plana Volvo Carsa je da kompanija postane ugljenično neutralna do 2040., što je jedan od najambicioznijih projekata u automobilskoj industriji. Potpisivanjem SteelZero inicijative, sve četiri kompanije, uključujući i Volvo, postavile su ciljeve koji podrazumevaju korišćenje 50 odsto čelika s niskom emisijom ugljenika do 2030., da bi se došlo do konačne ugljenične neutralnosti do 2050.

Auto Moto Show

Izvor: Volvo

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime