Naslovna INFO Acura ARX-06 Prototype se sprema za takmičenje u 2023.

Acura ARX-06 Prototype se sprema za takmičenje u 2023.

Acura je predstavila prve prikaze budućeg trkača. Radi se o LMDh Prototipu pod imenom ARX-06. Dizajn je odradio Acura Design Studio, a učestvovaće u IMSA WeatherTech SportsCar GTP šampionatu 2023.

Novi trkački automobil će se takmičiti u LMDh Prototip klasi, što je novoformirani ogranak auto-moto sporta, začet 2021. Acurin pulen će se suočiti s ekvivalentima iz Cadillaca i Porschea (između ostalih).

Pravila za LMDh i Le Mans Daytona klasi hibridnih prototipova, formirana su tako da kreiraju most između IMSA WeatherTech SportsCar šampionata u Severnoj Americi i FIA WEC šampionata u ostatku sveta.

Izjednačavanje pravila će timovima olakšati da koriste iste trkače u oba šampionata ukoliko tako žele, uz mogućnost da se kasnije uključe u neku od serija.

Acurin model je dobio ime ARX-06, što je zapravo akronim za Acura Racing eXperimental šeste generacije. Japanska marka je započela takmičenje 1991., a njene napore podržava  Honda Performance Development, što je trkački ogranak kako za Acuru Motorsports tako i Hondu Racing u Severnoj Americi.

Dok dizajn karoserije potpisuje Acura Design Studio, šasiju je kreirala Oreca, koja je ujedno i konstruiše. Ova šasija će činiti osnovu i za sve druge LMDh modele, dok će svaki uključeni proizvođač imati mogućnost da implementira specifičnu karoseriju, aerodinamiku i jedinicu s unutrašnjim sagorevanjem.

Acura je potvrdila da će se s novim ARX-06 takmičiti u IMSA WeatherTech SportsCar šampionatu u GTP kategoriji, koja je elitna, počev o 2023.

Japanci za sada nisu najavili ulazak u trku 24 časa Le Mana, koja pripada WEC seriji, ali bi to moglo eventualno da se promeni 2024.

Auto Moto Show

Prethodni tekstVW ID. Buzz konačno ulazi u serijsku proizvodnju
Sledeći tekstBMW još uvek brusi detalje u vezi s “čisto električnom” fabrikom u Mađarskoj

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime