Naslovna ECO TECH BMW još uvek brusi detalje u vezi s “čisto električnom” fabrikom u...

BMW još uvek brusi detalje u vezi s “čisto električnom” fabrikom u Mađarskoj

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

BMW će novu generaciju čisto električnih automobila, baziranih na Neue Klasse platformi, proizvoditi u fabrici u Mađarskoj, koja je u potpunosti oslobođena fosilnih goriva.

Bavarci i dalje rade na tome kako da ispune obećanje vezano za prvu svetsku fabriku oslobođenu fosilnih goriva u Mađarskoj, od toga koliko energije može biti generisano na samoj lokaciji, do toga koliko će biti neophodno za skladištenje, kaže šef proizvodnje, Milan Nedeljković.

Fabrika se nalazi u Debrecinu, 200 kilometara istočno od Budimpešte, a s isporukom elektromobila će započeti 2025. Bavarski proizvođač je saopštio da će fabrika crpiti energiju za svoje potrebe iz obnovljivih izvora.

Pogon će i dalje biti povezan na mađarsku električnu mrežu, rekao je Nedeljković na konferenciji za štampu u sredu.

Oko polovine električne energije koju proizvodi Mađarska dolazi iz nuklearne energije, dok se četvrtina odnosi na prirodni gas.

BMW će pokušati da „značajan“ udeo energije neophodne za rad fabrike generiše na licu mesta uz pomoć solarnih panela, dodao je Nedeljković, odbivši da prokomentariše da li očekuje da konkretna brojka bude preko 50 odsto.

Poput drugih proizvođača, BMW je posvećen kupovini 100 odsto „zelene“ energije, ali dobar deo dolazi u formi takozvanih energetskih sertifikata, koji zapravo signaliziraju potražnju za obnovljivom energijom na otvorenom tržištu, ali to u isto vreme ne znači da se obnovljiva energija sliva u fabrike.

Ruska invazija na Ukrajinu i porast cena gasa, prisilili su proizvođače automobila da rešenje pronalaze u direktnim obnovljivim izvorima, u pokušaju da se smanji zavisnost od Rusije, kao i da se redukuje izloženost eventualnoj iznenadnoj obustavi snabdevanja gasom.

BMW je istraživao različite solucije kada je reč o skladištenju obnovljive energije na samoj lokaciji, rekao je Nedeljković, s tim što jednu opciju čine visokonaponske baterije recikirane iz BMW-ovih automobila.

Još uvek nije poznato kojeg će kapaciteta biti skladišni sistem fabrike u Debrecinu, gde bavarska marka planira da proizvodi oko 150.000 jedinica godišnje, što je manje u poređenju s 350.000 koliko se proizvodi u Lajpcigu.

„Uspostavljamo plan kojim ćemo definisati zahteve koji se tiču kapaciteta“, zaključio je Nedeljković.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime