Naslovna INFO Suzuki Hayabusa vs Lamborghini Aventador SVJ (VIDEO)

Suzuki Hayabusa vs Lamborghini Aventador SVJ (VIDEO)

Lamborghini Aventador SVJ je među najmoćnijim i najbržim članovima svoje porodice. Radi se o superautomobilu orijentisanom na trkačku stazu, što znači da je prošao kroz kuru „mršavljenja“ i druge dorade. Međutim, da li to nešto znači u poređenju sa Suzuki Hayabusom.

Japanski motocikl za 2022., takođe poznat kao GSX-1300RR, sada je u svojoj trećoj generaciji. Interesantno je da je po pitanju snage  slabiji u odnosu na prethodnika, ali je i on u međuvremenu izgubio na težini. Naravno, ovde se nameće pitanje da li je to uopšte bitno? Hajde da bacimo pogled na statistiku.

Lamborghini Aventador SVJ je pogonjen modifikovanim 6,5-litarskim V12, koji isporučuje 770 ks i 720 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se šalje na sve točkove. S klima uređajem i ostalim neophodnostima, ima masu od 1.525 kilograma. Pre dolaska Aventadora Ultimae, bio je najbrži Aventador u ponudi, s maksimalnom brzinom od 352 km/h.

S druge strane, linija koja je nekada bila priznata kao najbrža u segmentu serijskih motocikala, treća generacija Hayabuse trenutno koristi četvorocilindraš radne zapremine 1.340 ccm. Primerak koji je stao „na crtu“ Aventadoru raspolaže sa 190 ks i 150 Nm, koji se šalju na zadnji točak. Masa motocikla iznosi 264 kilograma.

Gledajući brojke nije lako odrediti pobednika. Ono što je bitan faktor je i veština vozača, posebno što se dvotočkaša tiče.

Sa svim ovim stvarima na umu, da li moćna Hayabusa može da pobedi jednako impresivni Aventador SVJ u pravolinijskoj trci?

Pogledajte video, što će vam pružiti konačan odgovor.

Auto Moto Show

Izvor: CarVow via YouTube

Prethodni tekstAutomobilska industrija: Japan
Sledeći tekstVW ID. Buzz konačno ulazi u serijsku proizvodnju

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime