Naslovna INFO LIFESTYLE Predsednička 3. Međunarodna jedriličarska regata u Turskoj

Predsednička 3. Međunarodna jedriličarska regata u Turskoj

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Jedrenje u Turskoj je čaroban način da provedete svoj odmor. Sve od užurbane luke Fethiye, do Antalye, ova obala se naziva tirkiznom obalom zbog svojih sjajnih i uvek blistavih plavih mora, a tu je neizostavna ukusna i uvek sveža morska kuhinja.

Kao omiljene i preporučene destinacije za ljubitelje jahtinga tu su Marmaris i Bodrum.

Marmaris je popularna luka koja spaja prirodne lepote s izvrsnom zabavom i noćnim životom. Riva sa dugačkom pešačkom zonom posebno je mesto za razgledanje zanimljivih turskih brodova u luci poput guleta ali i luksuznih privatnih jahti.

Luka Marmais idealna je tačka za krstarenje grčkim ostrvima nedaleko od turske obale uz rentu jahti i najam guleta koji su dostupni svima.

Bodrum, smešten na južnoj obali poluostrva okružen je ostrvima Kalymnos, Pserimos i Kos dok se proteže u Egejsko more, pa je idealno mesto za početak vaše jedrenjačke avanture i istraživanja okolnih voda.

Grad odiše istorijom zbog srednjovjekovnog dvorca, mauzoleja Halikarnasa (jednog od sedam svetskih čuda antičkog sveta) i podvodnog muzeja. Takođe možete pristati u jednoj od brojnih gradskih marina i istražiti okolne znamenitosti.

Ove godine, na poziv Ministarstva za turizam i kulturu Republike Turske, prisustvovali smo 3. predsedničkoj jedriličarskoj regati koja je startovala u Marmarisu.

Trka se održala pod pokroviteljstvom predsedništva, uz podršku ministarstva kulture i turizma, kao i ministarstva omladine i sporta, u saradnji sa predstavnicima Istanbula i Mugle, u organizaciji Istanbulskog jedriličarskog kluba, kao deo programa Turske jedriličarske federacije za 2022. godinu i sa glavnim sponzorom u vidu kompanije DHL Express Turkey.

Prva trka u okviru Halikarnas kupa ove godine održana je od 25. do 27. maja sa rutom od 190 nautičkih milja, kategorizovanih u dve grupe, i to kao one sa i bez trkačke licence sa preko 40 jedrilica i 400 mormara iz 14 zemalja.

Deonica Mugla u okviru regate na ruti Marmaris-Goček-Bodrum uključuje neke od najlepših svetskih destinacija. Svečana dodela nagrada za timove koji se nadmeću za trofej Halikarnas kupa organizovana je 28. maja na Bodrumskoj tvrđavi.

Ceremoniju je vodio predsednik Istanbulskog jedriličarskog kluba Ekrem Jemlihaoglu, a među prisutnima bili su guverner Mugle Orhan Tavli, guverner Marmarisa Ertug Sevket Aksoj, zamenik gradonačelnika Marmarisa Ihsan Ozturk kao i takmičari iz jedriličarskih timova i gosti.

Govoreći na startnoj ceremoniji Predsedničke 3. Međunarodne jedriličarske regate, guverner Tavli je izrazio svoje zadovoljstvo organizacijom i značajem ovakvih manifestacija u Marmarisu.

Ekrem Jemlihaoglu, predsednik Istanbulskog jedriličarskog kluba, izjavio je da su vrlo srećni i zadovoljni što imaju priliku da organizuju tako važan događaj koji svakom godinom postaje sve veći. Jemlihaoglu je rekao da je trka koja se ove godine održava po treći put od najvećeg značaja za jedrenje i nautičke sportove u Turskoj.

Pored turskih takmičara, u trci je učestvovalo 400 sportista iz Španije, Švajcarske, Holandije, Portugala, Italije, Slovenije, Francuske, Nemačke, Austrije, Mađarske, Belorusije, Litvanije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Jedriličarski tim Arčelik obeležio je trku pokupivši čak 3 nagrade, i to nagradu za prvi prolazak kroz cilj, zatim IRC Maxi nagradu i posebnu nagradu Knidos.

Timovi koji su osvojili posebnu nagradu Knidos su oni koji su prvi prošli rt Knidos u svojim klasama, a to su jedriličarski tim Arčelik, tim Leshiy, Wings of Oz Racing, Fenerbahče Doğuş Yelken, Silverline Cygnus, Carrot Jam, The Swiss Express Sailors, Orion Yelken i Taxi Yelken.

Predsednička 3. Međunarodna jedriličarska regata po pokroviteljstvom glavnog sponzora, kompanije DHL Express Turkey, krenula je iz Mugle, turskog grada-brenda i prestonice turizma i završiće se 30. oktobra u Istanbulu, mestu gde se susreću dva kontinenta.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime