Naslovna INFO INDUSTRIJA Sunovrat prodaje novih automobila u Rusiji

Sunovrat prodaje novih automobila u Rusiji

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nekada u usponu, rusko automobilsko tržište je u maju doživelo pad od 84 odsto. Razlog pre svega leži u sankcijama i nestašici delova.

Manje od 25.000 automobila je prošlog meseca prodato u po površini najvećoj zemlji sveta, pokazuju podaci Asocijacije evropskih poslovanja (AEB). Ovo je najniži nivo od 2006., i manje od desetog dela mesečne prodaje zabeležene u najboljim mesecima u prošlosti.

Invazija na Ukrajinu koju je sproveo predsednik Vladimir Putin 24. februara, izazvala je lančanu reakciju u vidu sankcija koje su Rusiji nametnule zapadne zemlje. Ujedno, poremećena je mreža snabdevanja, koja je vezana za širi spektar zemalja.

Izolacija je posebno teško pogodila automobilski sektor kojim dominiraju strane kompanije, koje su napravile pravi egzodus iz Rusije, što je samo pogoršalo inače postojeću tešku zavisnost od uvoznih komponenti.

„Mali broj snabdevača još uvek nije rasprodao sve svoje akcije, ali je to u toku“, rekao je Azat Timerkanov iz Avtostata. „Ubrzano izlaze.“

Samo dve od više od 20 ruskih automobilskih fabrika su operativne trenutno, jedna koja je u lokalnom vlasništvu i jedna kineska, dodao je on. Evropski i većina azijskih proizvođača, obustavili su isporuke automobila, dok se kompanije iz zemalja koje se nisu pridružile uvođenju sankcija, suočavaju s logističkim problemima.

„Trenutno je u jeku potraga za alternativnim snabdevačima, obično kineskim“, rekao je Timerkanov. Međutim, još uvek se ne može sa sigurnošću reći da li će to biti uspešno.

Ruska vlada je preuzela neke velike fabrike od stranih kompanija koje su izašle iz zemlje, uključujući bivšu fabriku Moskviča u Moskvi, koju je vodio Renault. Već su najavljeni planovi o prodaji „ogoljenih“ modela bez uvezenih bezbednosnih i emisionih tehnologija.

„Naša automobilska industrija se oslanja na strane komponente“, rekao je Georgij Ostapkovič, stručnjak iz Moskovske visoke ekonomske škole. „Praktično nije bilo fabrika koje nisu radile na stranim platformama. Rusija je samo bila proizvodna traka.

Suočavamo se s primitivizacijom i zaostaćemo u odnosu na svet čitavu deceniju“, rekao je on.

Auto Moto Show

Izvor: ANE

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime