Naslovna ECO TECH Kineski BYD uskoro snabdeva Teslu Blade baterijama (VIDEO)

Kineski BYD uskoro snabdeva Teslu Blade baterijama (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Teslini automobili pogonjeni Blade baterijama, kao i proizvodi za skladištenje energije bazirani na njima, mogli bi uskoro se pojave na tržištu.

Nakon brojnih glasina u poslednjih 12 meseci, čini se da će BYD baterije konačno pronaći svoje mesto u Teslinim proizvodima, sasvim moguće već ove godine.

Po Rojtersu, Lijan Jubo, izvršni potpredsednik BYD-a, rekao je da se ovaj kineski proizvođač priprema da „uskoro“ baterijama snabdeva Teslu.

„Mi smo sada dobri prijatelji s Ilonom Maskom, jer pripremamo snabdevanje Tesle našim baterijama, što će se desiti veoma brzo“, rekao je Lijan Jubo u nedavnom intervjuu.

Ovo je prva zvanična potvrda da će BYD baterijama snabdevati američku firmu, nakon serije nezvaničnih izveštaja.

Za sada, nema detalja u vezi sa sporazumom o nabavci između BYD-a i Tesle, tako da ne znamo o kojem tipu baterija, obimu i vremenskom roku se radi.

Ono što možemo pretpostaviti je da je Tesla zainteresovan za BYD Blade baterije (dugačke LFP baterijske ćelije) i CTP (cell-to pack) tehnologiju. Međutim, pitanje je da li ovde govorimo o prvoj ili najnovijoj verziji s CTB (cell-to-body) strukturalnim baterijskim sistemom, inicijalno upotrebljenom u novom modelu Seal. Postoji tek mala verovatnoća da će BYD snabdevati Teslu drugim tipovima hemija ili formama baterija. Još jedno pitanje je da li su američkoj kompaniji potrebne LFP baterije za električna vozila ili za sisteme skladištenja energije, kao što je Megapack.

Tesla trenutno sarađuje s nekoliko snabdevača baterijama koje poseduju litijum-jonsku hemiju. Pridruživanjem BYD-a, situacija će biti interesantnija i složenija.

Ovo nameće još jedno pitanje – da li su BYD Blade baterije do te mere konkurentne da su vredne dodavanja Teslinom portfoliju, ili američki porizvođač uživa u tako dobroj potražnji da su mu potrebne nove LFP jedinice da bi zadovoljio tržište?

Takođe, vrednost za američku kompaniju počiva u prostom dodavanju BYD-a listi snabdevača, jer se na taj način stvara bolja polazna tačka za cenovne preovore s CATL-om (aktuelnim snabdevačem Tesle LFP baterijama), mada se ipak nameće da su performanse i vednost ono što stavlja BYD u igru.

Auto Moto Show

Izvor: Rojters

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime