Naslovna INFO Da li se Dacia priprema za premijeru Bigstera? (VIDEO)

Da li se Dacia priprema za premijeru Bigstera? (VIDEO)

Januara 2021., u Daciji su obelodanili interesantan koncept s po nekima, neinspirativnom oznakom (s čime se ne bismo složili, posebno kada imamo u vidu stari logo).

Bigster je reklamiran kao veći „rođak“ jeftinog i više nego solidnog Dustera, a po svemu sudeći, model blizak serijskom će biti uskoro predstavljen.

Baziran na CMF-B arhitekturi Logana, Sandera i Joggera, novajlija prestavlja „epitom evolucije brenda“, kaže Alehandro Mesonero-Romanos Agilar, španski dizajner koji je bio šef tima zaduženog za stajling modela rumunskog proizvođača.

„U suštini, s nekim ’kul’ detaljima i avanturističkim duhom, dokazali smo da nešto što je dostupno u isto vreme može da bude atraktivno. Mi u Daciji verujemo u to, a ovaj automobil je dokaz.“

Priloženi video se završava s malim uvidom u prednju masku u koji je uključeno slovo „C“, verovatno iz novog „DC“ logoa. Takođe je vredno spomena da je Dacia primenila neke izmene na spomenutom anfasu, koji nije identičan kao onaj kod koncepta.

U video je uključen i kameniti predeo, s brojnim stenama aranžiranim u „DC“. Koncept, da podsetimo, ponosno nosi DC logo na gornjem delu maske.

Očekuje se da bude 4,6 dugačak, što je 20 centimetara više u odnosu na aktuelni SUV Dacije. Ono što je takođe potvrđeno je da će Bigster imati neki vid hibridne asistencije, u okviru najverovatnije opcionog pogonskog sklopa. Logično, tehnologija će pristići iz matičnog Renaulta.

Clio, koji je baziran na istoj platformi kao i navedeni Dacijini modeli, uključujući i Bigster, opremljen je 1,6-litarskim motorom s 91 ks. Zajedno s dva elektromotora, paketom baterija od 1,2 kWh i inteligentnim menjačem, kombinovano isporučuje 141 ks. Captur krosover, koji počiva na CMF-B arhitekturi, takođe je dostupan u „plug-in“ hibridnoj varijanti sa 157 ks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dacia UK (@dacia_uk)

Auto Moto Show

Izvor: Dacia

Prethodni tekstTesla sklapa prve Modele Y u Berlinu sa strukturalnim baterijama
Sledeći tekstVolkswagen plasirao prve zvanične tizere modela ID. Aero

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime