Naslovna INFO Mala Honda CR-X del Sol u borbi protiv moćnih “Amerikanaca” (VIDEO)

Mala Honda CR-X del Sol u borbi protiv moćnih “Amerikanaca” (VIDEO)

Lepota trka na četvrt milje je što znaju da budu izuzetno nepredvidive u stilu „David protiv Golijata“.

Upravo je to ovde slučaj. U centru pažnju je mali Targa Top dvosed, koji je Honda proizvodila pre tri decenije. Naravno, JDM fanovi su prepoznali skromni CR-X del Sol, mali sportski automobil s prednjim pogonom koji je s proizvodnih linja silazio od 1993. do 1998. Ipak, del Sol očigledno nije zaboravljen, a rukama pravog ljubitelja može da pravi čuda.

Nažalost, nema previše detalja vezanih za ono što se nalazi ispod haube malog „Japanca“, što je ujedno i obezbedilo ove neverovatne performanse. Sve što znamo o ovom automobilu je poslednji nastup koji je imao od 23. do 25. juna, gde se našao „na crti“ s moćnim američkim „muscle“ snagatorima.

Sve se desilo na zMAX Dragwayu, koji je navodno „prva svetska drag staza s četiri trake“, s razlogom nazvana „Bellagio of drag strips“, bez obzira što se nalazi u Severnoj Karolini, kao deo Charlotte Motor Speedwaya.

Honda je prvi duel imala s crnim Dodge Challenger SRT Hellcatom, i mada je razlika u veličini vozila „zastrašujuća“, to nije omelo vozača del Sola da prođe deonicu za 11,15 sekundi, 0,10 sekundi brže od protivnika. Čast „muscle“ automobila je pokušao da odbrani Chevy Camaro SS, ali bez većeg uspeha.

Na kraju, maloj Hondi je „na crtu“ stao još jedan Challenger.

Auto Moto Show

Prethodni tekstMercedes F1 tim fokus premešta s rešavanja problema na poboljšanje performansi
Sledeći tekstVolkswagen otkrio izgled druge generacije Phaetona koja nikada nije stupila na scenu

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime