Naslovna AUTO-MOTO Vespa Pic Nic za beg u prirodu

Vespa Pic Nic za beg u prirodu

Vespa Primavera je vanvremenski klasik, koji je revolucionalizovao mobilnost tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Nova Vespa Pic Nic, bazirana je upravo na legendarnom skuteru, ali je dizajnirana i opremljena za one vozače koji žele da pobegnu iz betonske džungle i uživaju u opuštajućem pikniku s onom/onim koje vole. Kakav hedonistički eskapizam na dva točka!

Šezdesete godine su bile prilično burne, dinamične i revolucionarne po brojnim pitanjima, bez obzira da li govorimo o političkim trendovima, muzici, modi itd. One su srušile brojne norme i barijere i donele ljudima opušteniji i lagodniji život. To je scenario u koji se savršeno uklapa Vespa Primavera, tako da nimalo ne čudi njena ogromna popularnost.

Ovaj skuter je i dan danas s nama, a možemo ga pronaći u različitim izdanjima. Mali, stilski izražajan i lagan ram počiva na točkovima od 12 cola, a kada mu se doda tehnologija iz 21. veka, postaje veoma upotrebljiv dvotočkaš.

Piaggiova nedavno lansirana Vespa Pic Nic je zapravo Primavera dizajnirana za ponovno otkrivanje prirode. Laka za vožnju kao i sve druge Vespe, i Pic Nic zadržava atraktivan izgled, sa sve „Pic Nic“ pločicom koja označava da se radi o specijalnoj ediciji. Tu je i lepo izvajan dvotonski „sic“ u smeđim nijansama, koji skuteru daje na sofisticiranosti. Tamno smeđu nijansu sedišta takođe pronalazimo u dekorativnim elementima na bokovima i gumenim insertacijama na fuzasterima.

Vespa Pic Nic dolazi u tri boje: sivoj, picnic zelenoj i beloj. U  bilo kojoj kombinaciji podrazumevaju se točkovi atraktivnog izgleda s belim ivicama i hromiranim profilima.

Naravno, da bi opravdala svoj naziv „Pic Nic“, ovu Vespu krasi posebna dodatna oprema, te tako Piaggio u ponudu stavlja korpu za izlet, napravljenu od pletenog ratana, koja sadrži termalnu vreću koja se može ukloniti i vodootporno ćebe za piknik. Korpa se može staviti na zadnje postolje za prtljag a ćebe napred, na poseban hromirani držač.

Piagiova nova Vespa Pic Nic je dostupna u verzijama s motorima od 50 i 125 kubnih centimetara radne zapremine, a startuje s cenom od 4.700, odnosno 5.800 evra.

Auto Moto Show

Izvor: Piaggio

Prethodni tekstVW Multivan T7 – kako se jedan kombi nosi s testom “severnog jelena”? (VIDEO)
Sledeći tekstSuzuki Jimny se vraća kao hibrid s četvoro vrata

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime