Naslovna ECO TECH Hyundai Vision N 74 koncept je moćna mašina na elektro-vodonični pogon (VIDEO)

Hyundai Vision N 74 koncept je moćna mašina na elektro-vodonični pogon (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Električni koncept pogonjen gorivnim ćelijama, koji isporučuje 680 ks i oživljava nekada voljeni kupe dizajn iz sedamdesetih, dolazi iz Hyundaijeve „kuhinje“.

Korejci su odlučili da svoju istoriju automobilskog dizajna proslave s tehnologijom budućnosti, a krajnji rezultat se ogleda u N Vision 74 konceptu.

Obelodanjen u isto vreme kada i RN22e baziran na Hyundai Ioniqu 6, ovaj elektromobil je pokretan vodoničnim gorivnim ćelijama a ne isključivo baterijama, ističući na taj način manje poznate segmente Hyundaijeve istorije.

Šef dizajna, Sang Jap Li, osvrnuo se na to da je nastanak koncepta bio posledica slučajnog spajanja koncepata. Naime, inženjerski tim je iznalazio načine da ispita visokoperformantni vodonični pogon, želeći da ga instalira u atraktivnu karoseriju. Ispostavilo se da se radi o sjajnoj mogućnosti realizovanja skrajnutih planova o omažu Hyundai Pony Coupea iz 1974., koji je dizajnirao Đorđeto Đuđaro.

N Vision 74 je pogonjen uz pomoć dva zadnje postavljena elektromotora koji zajedničkim snagama isporučuju 680 konja. Napaja ih baterija od 62,4 kWh, koju može u hodu da puni vodonična gorivna ćeija od 95 kW. Ova velika baterija je sposobna za brzo punjenje, a rezervoar s 4,2 kilograma vodonika može da se napuni za samo pet minuta, što u zbiru pruža autonomiju od preko 595 kilometara.

Zahvaljujući tandemu motora, ovaj automobil poseduje aktivno vektorisanje obrtnog momenta. U isto vreme, koncept služi za ispitivanje načina na koji se mehaničke komponente mogu rashlađivati, sa zasebnim rashladnim kanalima za bateriju, gorivnu ćeliju i motore, što sve kontroliše centralni sistem.

Dok je mehanika s pogledom uperenim u budućnost, dizajn odaje počast prošlim vremenima. Pony iz 1970., koji je dizajnirao čuveni Đurđeto Đuđaro, bio je prvi automobil skrojen po Hyundaijevoj meri. Da bi se podigao imidž u to vreme nove marke, iznedrena je i kupe verzija, koja se pojavila 1974. na Salonu automobila u Torinu. Međutim, Hyundai u to vreme nije imao kapaciteta da formira validan poslovni plan za proizvodnju kupea, tako da je projekat napušten, a jedini prototip je uništen.

Nedavno, pojavili su se tehnički crteži kupea iz 1977., koji zapravo pokazuju da je projekat bio u životu duže nego što se prethodno mislilo. Li i njegov tim su odlučili da ožive dotični dizajn s N Vision 74.

Mada se nominalno ne radi o Ioniqu, koncept je blisko povezan s aktuelnim i budućim Ioniq elektromobilima kroz svoj dizajnerski jezik. Hyundai Ioniq 5 je inspiraciju pronašao u standardnom Ponyju s petoro vrata, dok je N Vision 74 stupio na radikalniju teritoriju. Svetlosni potpis koristi „piksele“, tipične za Ioniq 5 i Ioniq 6, kako napred tako i pozadi.

Koncept se na taj način uklapa u Hyundaijevu viziju tretiranja svoje game u stilu šahovskih figura, pre nego u maniru „matrjoški“ (ruskih lutaka koje se često pogrešno nazivaju “babuške”), gde svaki model igra posebnu ulogu u sistemu, ne ličeći nužno na neki drugi.

Po dizajnerima, N Vision 74 služi kao „kralj“, kao perjanica i izraz namere Hyundaija da njegovi budući modeli ne moraju svi biti u SUV i limuzinskoj karoserijskoj konfiguraciji.

Mada je dolazak serijskog modela sve samo ne siguran, čini se da bi neka limitirana serija ipak mogla da bude u igri.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime