Naslovna ECO TECH Nemci kreću s proizvodnjom zelenog vodonika na moru

Nemci kreću s proizvodnjom zelenog vodonika na moru

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nemački energetski gigant se sprema za demonstraciju izvodljivosti proizvodnje zelenog vodonika na moru, uz podršku Evropskog inovacionog fonda.

Ova institucija je predviđena da podrži tehnologije koje su povezane s obnovljivom energijom, njenim skladištenjem, izvlačenjem i zarobljavanjem ugljenika iz atmosfere i drugim oblastima interesovanja na temu čiste energije. Smatra se jednom od najvećih svetskih organizacija za inovativne tehnologije u oblasti ekologije, koja je nedavno odabrala 17 programa kojima će biti dodeljene povlastice.

Dva od dotičnih projekata imaju jedan zajednički termin u nazivu – „RWE“, a radi se o nemačkoj energetskoj korporaciji koja razvija brojne priobalne vetroparkove i inicijative vezane za proizvodnju vodonika. Oni koji su nedavno odabrani od strane Evropskog inovacionog fonda su RWE-ov FUREC projekat u Holandiji i Nordsee Two u Nemačkoj, u kojem RWE drži 51 odsto udela (ostatak pripada Northland Poweru iz Kanade).

Nordsee Two je priobalni vetropark čija je instalacija planirana na nemačkoj obali, ali ono što ga čini inovativnim je to što takođe ima za cilj da demonstrira proizvodnju zelenog vodonika na moru, koja ne samo što je moguća, već je i efikasna.

Budući vetropark, lociran severno od ostrva Juist, neće samo moći da se pohvali onim što RWE tvrdi da su „najnovije i najinovativnije vetroturbine“, već će takođe imati integrisan elektrolizer. Zeleni vodonik koji će biti dobijen uz pomoć elektrolizera, mogao bi zatim biti iskorišćen za snabdevanje energijom podstanica u slučaju hitne potrebe, ali i kao gorivo za plovila.

Nordsee Two vetropark će moći da se pohvali mrežnim kapacitetom od 433 MW, s tim što svaka vetroturbina obezbeđuje minimalno 15 MW, s tim što dodatni detalji u vezi s proizvodnjom zelenog vodonika još uvek nisu dostupni. Ovaj priobalni vetropark će takođe biti pokazna vežba za komercijalnu izvodljivost proizvodnje zelenog vodonika na moru, a procena je da će biti operativan od 2026.

FUREC, drugi projekat RWE-a, koji će finansirati EU, ima za cilj da zameni upotrebu prirodnog gasa vodonikom za potrebe hemijske industrije, i to uz pomoć dva nova pogona u Holandiji, gde će jedan pretvarati otpad u sirovinski pelet, a dok će ga drugi pretvarati u vodonik.

Auto Moto Show

Izvor: Decarbonization Center via Facebook

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime