Naslovna ECO2 BMW povlači modele iX i i4 zbog problema s baterijama

BMW povlači modele iX i i4 zbog problema s baterijama

Proizvedene od strane kompanije Samsung SDI, baterijske ćelije za BMW iX i i4 izgleda da nisu na visini zadatka.

Naime, južnokorejski snabdevač je otkrio neregularnosti tokom proizvodnog procesa, koje za posledicu imaju to da opiljci završavaju u baterijskim ćelijama. Dodatna analiza je takođe otkrila deliće katode unutar baterijskih ćelija.

Aprila 16., incident u koji je bio uključen i4 eDrive40, privukao je pažnju BMW-a. Juna 3., bavarski proizvođač je saznao za još jedan incident, ovoga puta u SAD, koji se ticao iX xDrive50 za 2022. godinu. Samo nekoliko dana kasnije, došlo je do još jednog neželjenog događaja koji je uključivao iX M60.

U izveštaju koji je podnet Nacionalnoj administraciji za bezbednost u saobraćaju, navodi se da su slični nalazi identifikovani u svim slučajevima, uključujući nepravilnost tokom procesa proizvodnje ćelija.

Nakon pažljive analize procesa proizvodnje, BMW je odlučio da je neophodan poziv na korektivnu intervenciju. Ukupno je povučeno 83 vozila, 56 iX-a i 27 i4, među kojima se nalaze xDrive50, M60, eDrive40 i M50 modeli.

iX modeli koji su pod sumnjom da poseduju nekorektne baterije, proizvedeni su između 2. decembra 2021 i 30. juna 2022. Što se i4 sa spornim baterijama tiče, proizvedeni su od 22. novembra do 13. juna.

Dileri su već obavešteni o ovom problemu, s instrukcijama da zamene sporne ćelije. Pogođeni vlasnici će biti informisani 19. septembra, a u međuvremenu, „vozačima će biti sugerisano da ne voze i ne pune baterije svojih vozila“. U izveštaju se dalje kaže da će vozačima takođe biti savetovano „da parkiraju svoja vozila dalje od građevina“.

Auto Moto Show

Prethodni tekstAudi RS Q E-Tron Dakar Rally vs Audi RS E-Tron GT (VIDEO)
Sledeći tekstProdaja “plug-in” hibrida pada u odnosu na čisto električna vozila

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime