Naslovna ECO2 Stellantis pretekao Teslu u prodaji električnih automobila u Evropi

Stellantis pretekao Teslu u prodaji električnih automobila u Evropi

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis je prodao 105.413 električnih automobila u prvom polugodištu u Evropi, u poređenju s Teslinih 78.277. Ipak, najprodavaniji model je američki, a radi se o Tesla Modelu Y, koji je pronašao 39.969 novih vlasnika.

Stellantis je u zamahu na Starom kontinentu kada je reč o prodaji električnih vozila, tako da je francusko-italo-američka grupacija pretekla Teslu u prvoj polovini tekuće godine, ubrzano se približavajući Volkswagen grupi.

Koncern nastao iz spajanja francuske PSA i Fiat Chrysler Automobilesa, za cilj ima da postane kompanija koja prodaje najviše baterijsko-električnih automobila. U prvoj polovini 2022., Stellantis je prodao 105.413 čisto električnih modela u Evropi, našavši se ispred Tesle, ali i dalje iza Volkswagen grupe (116.307), kažu podaci Dataforcea.

U ove brojke su uključene registracije u 27 zemalja Evropske unije plus Velika Britanija, Švajcarska, Island i Norveška. Podaci iz Portugala, Švedske i Finske nisu bili dostupni.

Najbolje prodavani elektromobil Stellantisa na Starom kontinentu je Fiat Nuova 500, koji je ujedno najbolje prodavani električni model u zapadnoj Evropi u drugom kvartalu. Ovo je prvi put da jedan Teslin model nije završio tromesečje na čelnom mestu, još od poslednjeg kvartala 2020.

Električni 500 je takođe bio najprodavaniji EV u Italiji i Nemačkoj u drugom kvartalu, rekao je šef Stellantisa, Karlos Tavares. Još jedan ključan električni model ovog koncerna je Peugeot e-208 iz B segmenta, koji je tokom istog perioda bio najbolje prodavani elektromobil u Francuskoj.

Teslin rast prodaje u Evropi usporen je zbog zatvaranja fabrika u Šangaju izazvanim pandemijom koronavirusa, gde se proizvode Model 3 i Model Y, koji se izvoze u Evropu, kao i zbog usporenog stavljanja u pogon fabrike u Berlinu, gde je Model Y počeo da se proizvodi u martu.

Ipak, analitičar Matijas Šmit očekuje da se „Tesla vrati uz fanfare u trećem kvartalu“, jer su okončani problemi s koronavirusom u Kini, dok se proizvodnja u Berlinu ubrzava zbog stabilizacije snabdevanja poluprovodnicima. Šmit predviđa da će Tesla isporučiti oko 200.000 jedinica u Evropi u drugoj polovini godine.

I mada je Teslina evropska prodaja pala na najniži nivo u poslednje dve godine, modeli ove marke i dalje drže prve dve pozicije na Starom kontinentu u prvom polugodištu. Model Y vodi s 39.969 primeraka, a prati ga Model 3 s 38.280 jedinica. Treći je Fiat Nuova 500 s 32.315 primeraka, ispred Peugeota e-208 s 21.918. Najbolje prodavani elektromobil Volkswagen grupacije je Škoda Enyaq iV, koji je s 19.951 primerkom na petom mestu u generalnom poretku.

Prodaja Stellantisa takođe uključuje nekoliko hiljada čisto električnih putničkih vanova, uključujući Citroen e-Berlingo (956) i Opel Combo-e (866).

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime