Naslovna GEDŽETI Xiaomi pre Tesle kreirao funkcionalni humanoidni robot (VIDEO)

Xiaomi pre Tesle kreirao funkcionalni humanoidni robot (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Zaboravite na neverovatno tanak preklopivi telefon od ranije. Xiaomi je upravo nadmašio Teslu predstavivši funkcionalan prototip humanoidnog robota.

Ukoliko vam izgleda poznato, u redu je, jer vas verovatno podseća na Teslino rešenje. Xiaomi CyberOne je visok 177 centimetara, težak je 52 kilograma i nadenut mu je nadimak „Metal Bro“. Čak, ima i horoskopski znak – lav. Nakon kratke šetenje po bini, CyberOne je šefu kompanije, Leju Džanu poklonio cvet, pre nego što je ljubazno prihvatio „selfi“ s čovekom odgovornim za njegovo postojanje. Bez bilo kakve dodatne drame, robot je odšetao sa scene.

CyberOne je drugi proizvod koji dolazi iz Xiaomi Robotics Laba, nakon CyberDoga iz avgusta 2021. Ova humanoidna mašina ima „lice“ u formi zakrivljenog OLED panela, može da trodimenzionlno da „vidi“ svet oko sebe i „čuje“ uz pomoć dva mikrofona, uz „sposobnost identifikovanja 85 zvukova iz okruženja i 45 klasifikacija ljudskih emocija“. Telo ima ukupno 21 stepen slobode kretanja s ukupno 13 zglobova, gde je svaki stepen sposoban da pruži odziv u okviru 0,5 milisekundi. Pokretači gornjih udova raspolažu maksimalnim obrtnim momentom do 30 Nm, a mogu da operišu s preciznošću od 1 Nm za nežne dodire. Što se donjeg dela tiče, noge pokreću aktuatori s „instantnim maksimalnim obrtnim momentom do 300 Nm“. Narano, CyberOne nije ni blizu tako okretan kao Atlas Boston Dynamicsa.

Uprkos iznenađujućoj demonstraciji uživo, Lej je rekao da bi trenutno svaki CyberOne koštao između 600.000 i 700.000 juana, što je od 89.100 do 104.000 dolara, tako da će proći izvesno vreme pre nego što kompanija bude smatrala da je pogodan za masovnu proizvodnju, ukoliko do nje uopšte i dođe. Do tada, Xiaomi će nastaviti da dodaje nove sposobnosti svom prvom humanoidnom robotu. „S veštačkom inteligencijom u svom jezgru i potpuno humanoidnom konstrukcijom kao telom, ovo predstavlja istraživanje mogućnosti Xiaomijevog tehnološkog ekosistema budućnosti i novi proboj za kompaniju“, rekao je generalni direktor kineske kompanije.

Biće interesantno videti kako će Ilon Mask odogovoriti na „rođaka“ njegovog „ljubimca“, mada mu je pažnja ovih dana usmerena na druge stvari (Twitter).

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime