Naslovna INFO Blag povetarac u velikoj meri povećava potrebnu snagu za brzine preko 300...

Blag povetarac u velikoj meri povećava potrebnu snagu za brzine preko 300 km/h (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Barijera koja razdvaja neki brz automobil od superautomobila iznosi 200 milja na čas (322 km/h). Postoji jasan razlog za to. Dostizanje dotične brzine je prilično teško.

U novom videu, Džejson Fenske iz Engineering Explaineda uključuje matematiku u čitavu priču, izračunavajući koliko je konjskih snaga potrebno McLarenu 720S Spider da dostigne 322 km/h. Pri lepom vremenu, na nivou mora, pri idealnim atmosferskim temperaturama, procena je da je potrebno oko 588 ks (433 kW) da se dostigne spomenuta brzina i savladaju prepreke u vidu mase vozila i otpora vazduha.

Dobre vesti su da McLarenov twin-turbo V8 motor proizvodi i više od toga – 720 ks (529 kW), što znači da bi 720S trebalo da poseduje obilje snage neophodne za probijanje „magične“ barijere od 200 milja na čas.

Ono što se čini lakim na papiru, često zna da se iskomplikuje u realnosti, jer ne treba zaboraviti na faktore poput nadmorske visine i temperature vazduha, koji utiču na to koliko snage će mašina isporučiti. S nižom gustinom vazduha dolazi i manji otpor vazduha, ali i manje snage. Mada to turbopunjači u velikoj meri nadoknađuju, isporučivanje 720 ks na asfalt nije tako lako kao dinamometru.

Čak i male stvari o kojima ne razmišljate dok se vozite regularnim brzinama na auto-putu, mogu imati veliki uticaj na vozilo koje se kreće tri puta brže. Uzmimo na primer čeoni vetar brzine 16 km/h.

Ovakva vrsta vetra se zvanično klasifikuje kao „nežan povetarac“, ali on može da ima značajan uticaj na brzinu automobila, sudeći po Fenskeovim proračunima, jer je potrebno dodatnih 88 ks (65 kW) da bi se dostigla brzina od 322 km/h pri čeonom vetru od 16 km/h. To neophodnu snagu za dostizanje ove brzinske barijere podiže na 676 konja (497 kW), što je znatno bliže maksimalnoj snazi automobila.

Na sreću po Fenskea, motor i dalje raspolaže s dovoljno moći da dođe do limitirane maksimalne brzine ovog automobila od 341 km/h, što on opisuje kao prilično strašno. I zaista, on je izmerio da mu je bilo potrebno 0,4 sekunde da pogleda na brzinomer i vrati pogled na put. Za to vreme je pređao 38 metara, odnosno gotovo polovinu fudbalskog igrališta. To jasno ukazuje zašto stvari mogu da odu neželjenim pravcem pri tako visokim brzinama.

Auto Moto Show

Izvor: Engineering Explained

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime