Naslovna INFO Škoda Vision 7S Concept najavljuje novi dizajnerski jezik enterijera češke marke

Škoda Vision 7S Concept najavljuje novi dizajnerski jezik enterijera češke marke

Jedna od sjajnih stvari u vezi s aktuelnim Kodiaqom i Superbom je to što oba modela poseduju prethodni dizajnerski jezik enterijera Škode, s ekranima osetljivim na dodir skladno integrisanim u centralnu konzolu.

Ostali modeli imaju displeje u vidu tableta, koji počivaju povrh armaturne table, a češki proizvođač će s Vision 7S konceptom postaviti stvari na viši nivo. Novi „tizer“ prikazuje vertikalno postavljen ekran info-zabavnog sistem, po prvi put u jednom vozilu iz Mlada Boleslave.

Mada se tradicionalistima neće svideti novi dizajn, ono što će ih zadovoljiti je da još uvek postoje izdvojene kontrolne jedinice klima uređaja, koje nisu integrisane u hipertrofirani displej. Na pravougaonom ekranu ispred vozača, podaci se lako očitavaju, jer je Škoda instalirala novi volan, zaravnjen i od gore i od dole. Čini se da kompanija poznata po tome što „ide na sigurno“ kada je o dizajnu reč, želi da bude smelija kada su u pitanju vozila naredne generacije.

Budući da se radi o konceptom automobilu, ne treba da iznenađuje što Vision 7S poseduje čisto električni pogon. Što se postavke sedenja tiče, radi se o sedmosedu s interesantnom 2+2+2 konfiguracijom, uz dečje sedište integrisano u centralni greben pune dužine između prvog i drugog reda sedišta. Ovaj izložbeni automobil će popločati put za svež dizajnerski jezik Škode, a mogao bi da bude prethodnica tri elektromobila pre 2030. Svi će biti manji i priuštiviji od Enyaqa.

Svetska premijera je zakazana za 30. avgust, kada ćemo dobiti prvi uvid u novi minimalistički, ali u isto vreme funkcionalan enterijer Škode. Što se spoljašnjosti tiče, prvobitni tizer objavljen sredinom marta sugeriše da se radi o SUV-u „kutijastog“ izgleda, značajno različitim od aktuelne ponude.

Novi dizajnerski jezik je dobio naziv „Modern Solid“, a logika nam nalaže da će Superb sledeće generacije, koji će pristići 2023., biti njegov prvi nosilac. Popularni Škodin model će i dalje biti dostupan u „liftbek“ i karavanskom izdanju, dok će Volkswagenov ekvivalent, Passat, moći da se naruči isključivo s produženim krovom.

Auto Moto Show

Prethodni tekstVesnić ne vozi Slovačku zbog finansijskih poteškoća
Sledeći tekstVlasnik ID.3 testirao Tesla Model 3 i uporedio ga s VW-om (VIDEO)

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime