Naslovna INFO Koenigsegg CC850: kako funkcioniše specijalni manuelni menjač? (VIDEO)

Koenigsegg CC850: kako funkcioniše specijalni manuelni menjač? (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Upravo za rođendan Kristijana fon Kenigsega, švedski proizvođač je predstavio CC850. Ovaj hiperautomobil jasno evocira na originalni CC8S, prvi serijski model Koenigsegga, predstavljen 2002.

Ono što je zaista posebno u vezi s CC850 je njegov sistem transmisije, koji kompanija naziva TWMPAFMPC, što u prevodu znači „Najmoćniji i najbrži svetski serijski automobil s manuelnim menjačem“. Dakle radi se o šestostepenoj jedinici, ali kada se ubaci u D režim (desno dole), dobija se pristup devetostepenom automatiku.

Ovo možda zvuči kao prilično komplikovan sistem, ali i kao rođendanska poslastica. Kenigseg je pokušao da objasni kako stvar funkcioniše u priloženom videu. U osnovi, radi se o elektronici, s tim što je samo šest stepena prenosa dostupno u manuelnom režimu. Međutim, prenosni odnosi su drugačiji u ovoj postavci, što se takođe meja u zavisnosti od režima vožnje. Kenigseg je takođe pružio brzo objašnjenje u vezi s tima kako se prenosni odnosi menjaju u svakom od režima.

Ipak, ono što je interesantno je što morate koristiti papučicu kvačila tokom vožnje s manuelnm menjačem, pa čak vam se može ugasiti motor ako podignete stopalo prerano.

CC850 je pogonjen 5,0-litarskim twin-turbo V8 motorom iz Koenigsegg Jeska, čija je snaga u ovom slučaju spuštena na „samo“ 1385 konja kada se kao gorivo koristi E85, uz maksimalni obrtni moment od 1.385 Nm. S masom od samo 1.385 kilograma, CC850 ima odnos snage i mase 1:1. Kenigseg se našalio da su morali da se izbore za tu brojku tokom razvojne faze.

Baš kao i CC8S, i CC850 će biti retka zverka, sa serijom od samo 50 primeraka. Koenigsegg još uvek nije obelodanio cenovnik i dostupnost, ali u svakom slučaju, retko ko od nas će imati priliku da vidi dotični hiperautomobil uživo.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime