Naslovna AKTUELNO Stellantis otkupljuje akcije u vrednosti milijardu evra od General Motorsa

Stellantis otkupljuje akcije u vrednosti milijardu evra od General Motorsa

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Stellantis se složio da otkupi  69,1 milion zajedničkih akcija od General Motorsa za milijardu evra, kao i 1,2 miliona zajedničkih akcija u francuskom komponentašu Faurecia.

Ovaj sporazum o povratnoj kupovini, koji je na snagu stupio 15. septembra, sastoji se u najvećoj meri od 923 miliona evra isplate za akcije putem opunomoćenih trajnih uloga, uz već spomenuti Faurecijin paket.

Naknada od 130 miliona evra će takoće biti isplaćena za prava na dividende isplaćene od strane Peugeota SA (PSA) i Stellantisa, čiji je PSA sada deo. Zajedničke akcije kojih ima 69,1 milion, prvobitno je izdao GM, kao deo kupovine Opela i Vauxhalla od strane PSA 2017., što predstavlja otprilike 2,2 odsto ukupnog akcijskog kapitala Stellantisa.

Ovaj potez će omogućiti Stellantisu, formiranom 2021., kada su se spojili PSA i Fiat Chrysler Automobiles (FCA), da konsoliduje svoju tržišnu poziciju i poboljša sposobnost samoopredeljenja. Zajedničke akcije omogućavaju nosiocima da igraju ulogu u glavnim odlukama kompanije, kao što su imenovanja članova odbora i strategija. U julu, Stellantis se složio s mehanizmom po kojem bi mogao da izvrši ponovnu kupovinu 99,2 miliona zajedničkih akcija (3,16 odsto kapitala) od Dongfeng Motor Internationala, ali prema Dongfengovom nahođenju.

Ovi potezi dolaze nakon jakog Stellantisovog prvog polugodišta ove godine, tokom kojeg su neto prihodi konglomerata porasli za 17 odsto, na 88 milijardi evra u odnosu na prošlu godinu. Profit je porastao za 34 odsto, na osam milijardi evra.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime