Naslovna ECO2 Električna Škoda Octavia pristiže u drugoj polovini dekade

Električna Škoda Octavia pristiže u drugoj polovini dekade

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Juna 2021., šef Škode, Tomas Šefer, najavio je tri električna modela koja će uslediti nakon Enyaqa pre kraja ove dekade, s tim što će svi biti manji i jeftiniji.

Serijska verzija Vision 7S krosover koncepta će biti jedan od tih modela, kao i ulazni elektromobil čiji je „tizer“ lansiran početkom maja ove godine. Verovatno se pitate šta je s trećim? Pa, čini se da je u pitanju čisto električna verzija bestselera Octavije, koja će na scenu stupiti nakon 2025.

Ono što je interesantno je što će Octavia s nultom emisijom zaobići Volkswagenovu MEB platformu koju koristi Enyaq i usvojiti buduću SSP arhitekturu. Dotična mehanička platforma može da ugosti tehnološki napredniju bateriju u poređenju s onom od 89 kWh koja se nalazi u Vision 7S konceptu, za koju Škoda kaže da obezbeđuje autonomiju od 600 kilometara i maksimalnu snagu punjenja od 200 kW.

Očekuje se da regularna Octavia EV poseduje dva elektromotora postavljena na prednje točkove, dok će „namunjeniji“ RS derivat dodati dve jedinice pozadi, što obezbeđuje postavku pogona na sve točkove. Doduše, neće biti prvi tog tipa, jer je i dizel verzija konvencionalnog modela godinama opciono dostupna s AWD pogonom. Performantna varijanta verovatno neće biti dostupna od samog početka, jer logika nalaže da će Rally Sport verzija biti lansirana bar godinu dana nakon standardnog modela.

Ujedno ovo neće označiti kraj za TSI i TDI modele, jer Škoda planira da ih i dalje ima u ponudi. Ipak, češka marka će morati da odustane od motora SUS 2035., kada na snagu stupi zabrana prodaje svih novih automobila koji emituju štetne gasove u Evropskoj uniji. U međuvremenu, aktuelna četvrta generacija popularnog modela (peta ako računamo prvobitni model koji se proizvodio od 1959. do 1971.) će ući u redovnu restilizaciju tokom 2024.

Škoda je već delimično elektrifikovala Octaviju uvođenjem „plug-in“ hibridnog pogona, koji je u ponudi u dve verzije po pitanju snage, s tim što snažija pristiže s RS značkom. Pored toga, veći Superb takođe poseduje PHEV postavku i nastaviće s njom i u sledećoj generaciji koja će pristići negde u toku sledeće godine.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime