Naslovna INFO BMW 767iL (E32) s V16 motorom koji nikada nije ugledao svetlost dana...

BMW 767iL (E32) s V16 motorom koji nikada nije ugledao svetlost dana (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

BMW je jedna od omiljenih marki u vaskolikoj automobilskoj industriji i to ne bez razloga. Brojni bavarski modeli su obeležili čitave epohe, a ono što možda neki ne znaju je da je u BMW konstruisao V16 motor, koji doduše nikada nije izašao van granica projekta.

Naravno, ovaj glomazni agregat je bio predviđen za seriju 7, a čitava stvar se odigrala tokom druge polovine osamdesetih godina. V16 se nikada nije našao u serijskom modelu, ali zato u radnom prototipu jeste.

CarRanger kanal na YouTubeu je imao tu čast da provede neko vreme sa serijom 7 E32 generacije s V16 motorom, a u novom videu možemo do detalja da analiziramo ovaj fascinantni automobil.

Secret Seven, kako je interno bio poznat, morao je da bude brži i stabilniji od najmoćnijeg Mercedes-Benza S klase s kraja osamdesetih, bar je to bio BMW-ov inicijalni cilj. Bavarska kompanija je odlučila da modifikuje postojeći M70 V12 i doda mu još četiri cilindra, s namerom da konstruiše svoj najveći serijski motor. Radne zapremine 6,7 litara, V16 je bio temeljno revidiran, s ojačanim i poboljšanim unutrašnjim komponentama, kao i novim sistemom menadžmenta motora.

Nakon što je završen razvoj motora, on je instaliran u E32 generaciju 750iL, čiji je interni naziv bio 767iL Goldfisch (uz Secret Seven).

Ovaj šesnaestocilinarski „behemot“ bio je uparen sa šestostepenom menjačkom kutijom, a mogao je da isporuči 408 ks (300 kW) i 625 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ove brojke možda nisu tako impresivne u današnje vreme, ali osamdesetih su bile značajne, omogućavajući seriji 7 da do 100 km/h ubrza za oko šest sekundi. Maksimalna brzina iznosi 282 km/h.

Takozvani 767iL (naziv koji podseća na Boeing), imao je nažalost značajne propuste u dizajnu. Za početak, agregat je bio do te mere velik da nije bilo prostora u košu motora za rashladni sistem, što je nagnalo BMW-ove inženjere da ga premeste u prtljažnik. Samim tim, on je bio praktično neupotrebljiv, a postojali su i problemi s emisijom, koji su V16 limuzinu činili nepodobnom za serijsku proizvodnju.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime