Naslovna AKTUELNO Francuska smatra da Evropa treba da prati američki primer po pitanju subvencija...

Francuska smatra da Evropa treba da prati američki primer po pitanju subvencija za EV

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Francuski ministar finansija, Bruno Le Mer, izjavio je da bi Evropska unija trebalo da razmotri primenu subvencija za električne automobile proizvedene u Evropi, nakon što su SAD ograničile podršku na vozila proizvedena u Severnoj Americi.

Možda je došlo „vreme da se rezervišu bonusi za električna vozila, bilo za automobile proizvedene na teritoriji Evrope, ili za vozila koja se striktno i rigorozno drže novih ekoloških standarda“, rekao je Le Mer pred pripadnicima sedme sile tokom brifinga u vezi s budžetom za 2023. „Moramo da igramo po istim pravilima ukoliko želimo da odbranimo našu industriju, naša radna mesta i našu tehnologiju.“

U Francuskoj i Nemačkoj, gde je električna revolucija na hiljade poslova učinila zastarelim, i to u oblastima kao što su proizvodnja motora i menjača, došlo je do političkih inicijativa u poslednjih par godina, vezanih za razvoj lokalne industrije proizvodnje baterijskih ćelija, da bi se preuzela kontrola nad komponentom koja čini 40 odsto vrednosti električnog automobila.

Francuska vlada je ponudila povlastice koje idu do 6.000 evra, za kupovinu elektromobila koji koštaju manje od 47.000 evra, s mogućom dodatnom pomoći u okviru programa ukidanja vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem.

Na električne automobile se odnosi 12 odsto prodaje noviz vozila u Francuskoj u prvih sedam meseci 2022.

Bonus na električna vozila u ovoj zemlji će biti smanjen sa 6.000 na 5.000 evra od sledeće godine, „ali to ostaje značajna suma“, rekao je Le Mer tokom brifinga.

SAD su se suočile s kritikama u vezi s novim zakonom koji obezbeđuje poreske olakšice za električne automobile i koji kaže da automobili neće moći da ostvare subvencije u vrednosti do 7.500 dolara ako ključne baterijske komponente dolaze iz Kine, Rusije i “drugih stranih interesnih subjekata“.

Da bi pomogla potrošačima, američka administracija je objavila listu vozila za 2022. i 2023. modelnu godinu, koja će verovatno ispuniti zahtev zakona vezan za „finalno sklapanje“ na teritoriji Severne Amerike.

„Smatram da je vreme da počnemo da razmišljamo o toj ideji u Evropi“, rekao je Le Mer.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime