Naslovna INFO BMW serije 1 od 0 do 100 km/h za 1,87 sekundi! (VIDEO)

BMW serije 1 od 0 do 100 km/h za 1,87 sekundi! (VIDEO)

Poznat je stav Amerikanaca po pitanju dizel pogona. Jenkiji smatraju da je on za kamione, traktore, eventualno kamionete…

Paljenje putem kompresije je s druge strane izuzetno popularno u Evropi, tako da ne nedostaje firmi koje se bave tjuningom „naftaša“. Ponekad se stvari dovedu do poprilično ekstremnog nivoa, kao što je slučaj s BMW-om serije 1 koji je pred nama. Naime, radi se o oficijelno najbržem dizel BMW-u u istoriji.

Zašto kažemo „oficijelno“? Pa, zato što se BMW „glavom i bradom“ pohvalio novim rekordom, i to rumunska divizija bavarske marke. U pres materijalu se kaže da je vlasnik dotičnog vozila Dragoš Stačesku, koji je oborio par rekorda tokom finalne runde rumunskog šampionata u trkama ubrzanja.

Za početak, crveni hečbek je kompletirao četvrt milje, pazite sad, za neverovatnu 8,31 sekundu, s izlaznom brzinom od 270 km/h. Ono što je još impresivnije, ova serija 1 pogonjena dizel motorom do 100 km/h ubrzava za fascinantnih 1,87 sekundi a do 200 km/h za dodatne 2,84 sekunde, dok do 250 km/h „doleće“ 2,44 sekunde kasnije.

U ovoj objavi, BMW s ponosom ističe da automobil u najvećoj meri koristi originalne fabričke komponente i zapravo je baziran na skromnom 118d E81 generacije. Hardver automobila davaoca je zamenjen pogonom na sve točkove iz 330d xDrive E90 generacije, šestocilindarskim rednim motorom takođe iz E90 i osmostepenim automatskim menjačem iz BMW-a X6. Kreator vozila procenjuje da je da je otprilike 75 odsto komponenti sistema transmisije i motora originalno BMW-ovo.

Kao rezultat nekoliko značajnih modifikacija, 3,0-litarski dizelaš generiše 1.035 ks (761 kW) i 1.650 Nm.

Dakle, radi se o povećanju snage od 300 odsto i 200 odsto po pitanju maksimalnog obrtnog momenta u poređenu sa standardnim motorom, i to uz korišćenje većine fabričkih komponenti.

Auto Moto Show

Prethodni tekstOpel skinuo veo s Astre i Astre Sports Tourer GSe (VIDEO)
Sledeći tekst“Špijunaža” restilizovanog Golfa Mk8 otkriva veliki ekran info-zabavnog sistema

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime