Naslovna AKTUELNO Jeftini kineski elektrolizeri će zavladati svetskim tržištem od 2025. do 2030.

Jeftini kineski elektrolizeri će zavladati svetskim tržištem od 2025. do 2030.

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Sistemi alkalne elektrolize napravljeni u Kini, koštaju tek četvrt cene onih proizvedenih na zapadu, kažu analitičari.

Kineski elektrolizeri, koji su do četiri puta jeftniji od zapadnih ekvivalenata, postaće popularni širom sveta u drugoj polovini dekade, sudeći po novom izveštaju BloombergNEF-a (BNEF).

„Kineski sistemi alkalne elektrolize generalno koštaju 25 odsto cene istog tipa projekta u zapadnim zemljama, zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi i nabavci direktno s domaćeg tržišta“, kaže se u studiji, koja je bazirana na industrijskom anketiranju 20 kompanija.

Shodno tome, cena kineskih elektrolizera iznosi oko 343 dolara po kW, u poređenju s 1.200 dolara/kW na zapadu.

Čak i kada se svemu dodaju troškovi isporuke, kineski sistemi mogu biti isporučeni na bilo koju tačku planete po daleko nižoj ceni u odnosu na zapadne, ističe se u istraživanju.

BNEF kaže da očekuje da će se na kineske elektrolizere odnositi manje od 30 odsto prodaje u Evropi i SAD pre 2025. Međutim, u izveštaju se dodaje: „Kineski proizvođači su započeli svoj marš na međunarodno tržište. Elektrolizerski proizvodi sklopljeni u Kini će verovatno postati popularni širom sveta između 2025. i 2030.“

Industrija elektrolizera bi mogla da ponovi iste obrasce viđene u solarnom sektoru od sredine do kasnih 2000-ih, kada je zapadna dominacija u oblasti proizvodnje solarnih panela naglo nestala s dolaskom jeftinijih modula iz Kine.

„Velike su šanse da će ista ili slična priča desiti u vodoničnoj industriji, kao ona kojoj smo svedočili u solarnoj“, rekao je stručnjak za energiju u BloombergNEF-u, Sjaoting Vong.

U novom istraživanju BNEF-a, kojem je doprinos dao Vong, dodaje se: „Do 2025., ekonomije obima, unapređenje tehnologija, vertikalna integracija i smanjenje proizvodnih marži, verovatno će skresati troškove do 30 odsto. Međutim, porast troškova na planu radne snage i cene robe kao što su metali, mogao bi da neutrališe spomenute faktore.“

Izvor: Decarbonization Center

Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime