Naslovna INFO Poslednja fotografija pred udar DART-a u asteroid

Poslednja fotografija pred udar DART-a u asteroid

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Dovoljno je vremena prošlo otkada je Double Asteroid Redirection Test (DART) svemirska letelica udarila u ciljani asteroid, da se slegne prašina oko prvih informacija.

Zapravo, najzanimljivije stvari za naučnike tek počinju.

Septembra 26., DART je završio višemesečno putovanje, udarivši na kraju u mali asteroid Dimorfos pri brzini od 22.530 km/h. Ovaj svemirski kamen orbitira oko veće stene pod imenom Didimos, i upravo je zbog toga odabran kao cilj.

Cilj DART-a je bio da nam demonstrira da smo dovoljno napredni da: 1. usmerimo projektil ka asteroidu koji bi potencijalno mogao da nam zapreti i 2. generiše silu udara dovoljnu da promeni smer objekta. Iz razloga što Dimorfos orbitira oko Didimosa, lakše je uočiti da li mu je promenjena putanja.

Zahvaljujući opremi koju je posedovao, DART je uspeo da zabeleži poslednje momente svog putovanja, a kratak video i fotografije, već su objavljeni, izazivajući pomnu pažnju javnosti. NASA je ovoj misiji pružila još 15 minuta „pod reflektorima“ ove nedelje, objavljujući nešto što je nazvala „poslednja kompletna slika asteroida Dimorfos, koju je DART zabeležio neposredno pred udar.

Na dotičnoj fotografiji je prikazana kamenita površina asteroida široka tridesetak metara.

Kao što smo spomenuli na početku, DART misija je tek počela sa zanimljivostima iz perspektive naučnika. Oni su već izrazili svoje oduševljenje rezultatima udara u asteroid, ali ozbiljan posao im tek predstoji, u okviru kojeg treba da utvrde do koje mere je udar pomerio orbitu malog asteroida.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime