Naslovna AKTUELNO Porsche postao najvredniji evropski proizvođač automobila

Porsche postao najvredniji evropski proizvođač automobila

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Možda to niste znali, ali Volkswagen je donedavno bio najvredniji proizvođač automobila u Evropi. Oktobra 6., imao je tržišnu kapitalizaciju od 77,7 milijardi evra. Istog dana, nemačka kompanija je morala vođstvo da prepusti Porscheu, koji je nedavno pristigao na berzu kroz inicijalnu javnu ponudu.

Ono što je pomalo ironično je što je Porsche bio deo Volkswagen grupacije do tog momenta, a koji su proizvođači automobila najbogatiji na svetu, možete pročitati OVDE.

Ukoliko se pitate koliko je Porsche „težak“, odgovor je 85 milijardi evra (6. oktobra). Dan kasnije, vrednost je čak bila viša – 92,6 milijardi, a 7. oktobra je nešto bolji bio i Volkswagen, ali i dalje iza Porschea (82 milijarde evra). Ovim se Volkswagenova strategija da odvoji Porsche pokazala izuzetno mudrom u finansijskom smislu.

Nakon Porschea i Volkswagena, CNN je izvestio da su najvrednije evropske automobilske kompanije Mercedes-Benz, BMW i Stellantis. One su vredne 57,03, 47,5, odnosno 39,2 milijarde evra. Ukoliko se pitate šta je s Ferrarijem, italijanski proizvođač superautomobila uživa u tržišnoj kapitalizaciji od 37,4 milijarde evropskih novčanica.

Ove brojke pokazuju da berza prati neka čudna pravila ovih dana. Ako Porsche vredi toliko, zašto Volkswagenova tržišta vrednost nije odražavala tu vrednost? Ako je ono što se meri profitabilnost kompanije, šta se promenilo nakon inicijalne javne ponude, šta to Porsche nije imao dok je bio pod kontrolom Volkswagena?

Tržišna kapitalizacija u današnje vreme uključuje mnogo subjektivnih parametara kao što je vrednost brenda. Ovo je jedan od mogućih odgovora zašto je vrednost Tesle tako visoka, veća od svih navedenih proizvođača zajedno. Trenutno, američki proizvođač električnih automobila ima tržišnu kapitalizaciju od 756,2 milijardi dolara, i to tek s delićem proizvodnih brojki većine evropskih proizvođača, kao i njihovih prihoda. Da ne zaboravimo i vremešnost game koja se sastoji od samo četiri modela. Čudno? Pa, u neku ruku jeste.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime