Naslovna ECO2 Dacia Jogger dobija hibridni pogonski sklop s četvorocilindarskim motorom

Dacia Jogger dobija hibridni pogonski sklop s četvorocilindarskim motorom

Dacia Jogger je, kao što je poznato, trenutno najpriuštiviji sedmosed na evropskom tržištu, a već je primio brojne pozitivne reakcije od strane predstavnika medija i publike.

Generalno, najveći deo kritika se odnosi na nedostatak četvorocilindarskog motora u ponudi, a to je konačno ispravljeno, jer na scenu stupa model s hibridnim pogonskim skopom.

Zapravo, rumunski proizvođač je obećao da će dodati snažnije motore u Joggerovu ponudu kada je vozilo lansiano pre oko godinu dana. Dacia će predstaviti Jogger Hybrid 140 tokom Salona automobila u Parizu, a kao što naziv sugeriše, raspolagaće sa 140 ks. To je značajno poboljšanje u odnosu na 110 konja koliko proizvodi trocilindarski moor.

Dacia ne ide u detalje u vezi sa specifikcijama novog hibridnog motora, ali pretpostavljamo da se radi o elektrifikovanom sklopu iz Clija, koji se vrti oko 1,6-litarskog benzinskog motora. U malom hečbeku, podršku motoru SUS čine elektromotor i integrisani starter-generator, za maksimalnu snagu od 140 konja. Pogonska jedinica je uparena s CVT menjačem, koji snagu šalje na prednje točkove.

Dacia će sve tehničke detalje svog prvog serijskog hibrida objaviti sledeće nedelje tokom Salona automobila u Parizu. Knjige narudžbina za ovaj elektrifikovani krosover/monovolumen biće otvorene početkom sledeće godine, s tim što je prodaja planirana za proleće 2023. Prve isporuku bi trebalo da budu obavljene pre početka narednog leta.

Auto Moto Show

Prethodni tekstSvetski rekord: 1,461 sekundu do 100 km/h (VIDEO)
Sledeći tekstMercedes-Benz EQE SUV: poslednji tizer pred zvaničnu premijeru

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime