Naslovna ECO2 Tesla krči šume radi dodatnog širenja proizvodnog kompleksa u Berlinu

Tesla krči šume radi dodatnog širenja proizvodnog kompleksa u Berlinu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Tesla je započeo krčenje šume na lokaciji Gigafabrike Berlin-Brandenburg 28. oktobra, u cilju širenja aktivnosti.

Po Blumbergu, portparol Tesle za Nemačku, potvrdio je izveštaj Maerkische Onlinezeitung da američki proizvođač radi na povećanju kapaciteta vezanih za skladištenje i logistiku u Grinhajdeu.

Predstavnik kompanije je dodao da je Tesla već započeo proces krčenja nekih 70 hektara borove šume, što je neophodno za širenje prema severu. Tesla trenutno poseduje oko 300 hektara zemljišta na dotičnoj lokaciji.

Jerg Štajnbah, ministar ekonomije pokrajine Brandenburg, gde se fabrika nalazi, rekao je da je zadovoljan činjenicom da Tesla nastavlja s aktivnostima. „Ovo je dobar znak: Tesla stavlja fokus na Brandenburg. Naša zemlja se razvija u mesto moderne mobilnosti“, glasi njegov „tvit“.

Tesla je prethodno saopštio da planira da proširi Giga Berlin fabriku za oko 100 hektara, kako bi se formirao teretni krug radi poboljšanja železničkih veza, proširivanja skladišnih kapaciteta, formiranja železničke stanice, centra za obuku i obdaništa.

Međutim, nije jasno koliko će vremena biti potrebno za kompletiranje proširenja, s obzirom na dosadašnje iskustvo Tesle s lokalnim vlastima i organizacijama za zaštitu životne sredine, što je dovelo do višemesečnog birokratskog zastoja i kašnjenja stavljanja u pogon Giga Berlin fabrike automobila.

Kapitalno dodatno građenje zahteva dozvole od strane vlasti i konsultacije s lokalnim stanovništvom, čiji se dobar deo žalio na to što Teslin kompleks troši previše vode i preti divljem životu.

Kompanija Ilona Maska trenutno proizvodi 2.000 Tesla Modela Y nedeljno u Giga Berlinu, uz cilj da tu brojku podigne na 5.000 nedeljno do prvog četvoromesečja 2023. Kompanija već sada zapošljava 7.000 radnika, ali se očekuje da broj zaposlenih poraste na 12.000 u narednoj fazi. Pun proizvodni kapacitet fabrike se procenjuje na 500.000 vozila godišnje.

Tesla takođe gradi fabriku baterija od 50 gigavat časova,pored postrojenja za sklapanje automobila, a radovi su prilično uznapredovali. Međutim, Tesla je u septembru saopštio da prioritet stavlja na proizvodnju baterija u SAD, jer želi da pojača obim u Ostinu (Teksas) brže nego što je planirano, zbog mogućnosti poreskih podsticaja. Ova odluka bi mogla da odloži otvaranje baterijskog pogona u Giga Berlinu.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime