Naslovna INFO INDUSTRIJA Toyota upozorava na rast cena zbog kontinuiranog pada profita

Toyota upozorava na rast cena zbog kontinuiranog pada profita

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Toyota kaže da planira da poveća cenu automobila u Evropi, jer se suočava s visokim troškovima prouzrokovanim nestašicom delova, što neminovno smanjuje profit.

Kao deo finansijskih rezultata iz drugog kvartala, japanska firma je obelodanila da je profit u padu četvrti mesec uzastopno, na 562,7 milijardi jena (3,87 milijardi evra), što je 187,2 milijarde jena (1,29 milijardi evra) manje u odnosu na isti period prošle godine. Uz to, proizvodni cilj je smanjen za 500.000 vozila, na 9,2 miliona.

Sada Toyotini šefovi upozoravaju da će jenjavanje profita neminovno dovesti do povećanja cena da bi se iskompenzovali rastući troškovi.

„Već sada mozgamo o tome pokušavajući da iznađemo odgovarajući cenovni nivo“, kaže šef komunikacija u Toyoti, Jun Nagata. „Te više cene su počele da se refletkuju na vozila.“

Toyota nije objavila u kojoj meri planira da poveća cene svojih modela, ali Nagata je sugerisao da će one ostati u okvirima koje kupci očekuju.

„Voleli bismo da zadržimo generalan imidž povezanosti vozila i cene“, rekao je on.

Umanjujući značaj porasta cena, Masahiro Jamamoto, šef Toyote Motor Corporation, dodao je: „Svake godine smo menjali cene jednom ili dva puta godišnje, a povećanjem frekvencije promena cena, želeli bismo reflektujemo te više troškove.“

Vesti dolaze nakon upozorenja u vezi s profitom 2022/2023. koje su Toyotini rukovodioci objavili u maju, kada je firma objavila rekordan profit iz 2021/2022., uprkos pandemiji.

Toyotini menadžeri su upozorili da bi prihodi kompanije mogli da padnu za petinu, zbog „povećanja materijalnih troškova bez presedana“, koji su pogodili proizvodnju automobila, što je pre svega izazvano nestašicom delova.

Kazunari Kumakura, šef Toyotinog odseka za nabavku, potvrdio je da najgora faza prošla, ali situacija i dalje nije takva da snabdevanje teče glatko. „Na znam kada će nestašica čipova biti okončana“, dodao je on.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime