Naslovna INFO Šta je od prioritetne važnosti proveriti pri kupovini polovnog automobila? (VIDEO)

Šta je od prioritetne važnosti proveriti pri kupovini polovnog automobila? (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Kupovina automobila je koliko prijatan, toliko i stresan proces. Imate opciju da vas ponese „struja“ i da idete s pretpostavkom da je prodavac čestita osoba, ili možete pokušati da pregovarate u vezi s posetom nekom renomiranom servisu u cilju temeljne provere, pre nego što bilo šta potpišete.

Kada ste već zastali kod ovog članka, ispratite savete iskusnog mehaničara, da biste izbegli nepotrebne troškove, nerviranje i glavobolju.

Naš savetnik je iz SAD, zemlje gde automobil predstavlja neophodnost i gde vozači prelaze u proseku veći broj kilometara nego u Evropi, tako da je ovaj tip prevoza preko „velike bare“ primaran, kako za pojedince, tako i porodice.

Povrh toga, čitav svet prolazi kroz krizna vremena. Ekonomija je stala dok inflacija ne pokazuje bilo kakve znake usporavanja, tako da problemi nastavljaju da pritiskaju ljude širom sveta. Upravo ova finansijska nesigurnost je mnoge nagnala da dva puta razmisle pre nego što se upuste u novu kupovinu ili lizing. Polovnjaci se nameću kod većine kao bolja opcija trenutno.

Kupovina proizvoda bez garancije ili bilo kakvog vida zaštite kupca je u većini slučajeva „lutrija“. Automobili su složene mašine, a to samo pojačava faktor stresa. Međutim, u velikoj meri možemo sebi da olakšamo stvari, tako da, hajde da poslušamo savete glavnog protagoniste ove priče.

Poslušajte stručnjake

Car Wizard je poznat po transparentnom i otvorenom pristupu kada je reč o popravci automobila. On možda jeste pokretač YouTube „žurke“ na ovu temu, ali je u isto vreme čovek koji svojim pratiocima deli važne stvari, kao i zanimljivosti koje mogu pomoći automobilskim entuzijastima.

Ovaj poznati mehaničar kaže da je prva stvar koju treba da proverite relevantna papirologija. Po njemu, ne treba da podižete haubu motora i vršite inspekciju motora, niti da sedate u kabinu dok ne proverite dokumentaciju. Na taj način možete izbeći eventualnu kupovinu ukradenog vozila.

Provera automobila

Nakon provere papirologije, jedna prepreka je savladana. Zatim sledi strpljiva vizuelna inspekcija, provera da li ima ulubljenja, korozije ili loše skrivenih oštećenja. Takođe, pažnja mora da se obrati na boju. Svi paneli karoseriji moraju biti iste nijanse, jer u suprotnom se možete suočiti s neprijatni iznenađenjem. Čak i udubljenja od grada mogu vremenom postati problem.

Mehaničar kaže da nakon što je provera karoserije kompletirana, potencijalni kupac treba da zaviri ispod haube. Ako nemate prevelikog iskustva s automobilima, pažnju obratite na vidljiva curenja ulja, pukotine i nekorektne delove, nivo antifriza i eventualno odsustvo komponenti. Ako niste ljubitelj neprijatnih iznenađenja (a 100% niste od tih), pre odlaska kod prodavca proverite na internetu kako tačno treba da izgleda korektan motorni prostor modela koji želite da kupite. Niko se neće ljutiti ako na licu mesta želite da napravite poređenje, tako da sačuvajte fotografiju na telefonu ili je odštampajte.

Takođe je dobra ideja imati ogledalo i baterijsku lampu kod sebe. Ova dva jednostavna alata će vam omogućiti da dobijete bolji uvid u stvari.

Car Wizard takođe preporučuje da skinete poklopac motora. Ako prodavac odbija da to uradi, odustanite od kupovine. Vaše je pravo da proverite ispravnost i korektnost kablova.

Sledeći korak je provera nivoa različitih tečnosti. Ovo treba da se uradi kada je motor hladan, jer se u suprotnom mogu pokazati netačna očitavanja. Primera radi, posuda antifriza ima liniju koja označava minimalan i drugu koja označava maksimalan nivo. Ako je nivo tečnosti ispod minimuma, to može da predstavlja problem.

Ako je sve u redu, otvorite posude i zavirite unutra. Tečnost ne sme biti zaprljana i mutna. Ne zaboravite da proverite kočnu tečnost. Nikako nije dobro ako je crna, dok nivo obavezno mora da bude na odgovarajućoj razini.

Provera nivoa motornog ulja je jednostavna. Prosto izvadite štap za proveru nivoa i proverite da li je sve u redu. Ako je nivo ispod dozvoljenog, moguće je da vozilo sagoreva ili gubi ulje. Neki modeli, poput novijih BMW-a više ne poseduju štap za merenje nivoa motornog ulja. Da biste proverili nivo kod takvih vozila, to morate uraditi preko multimedijalnog sistema.

Dok je hauba još uvek otvorena, pregledajte kondenzator hladnjaka, proverite da li ima curenja ili oštećenja.

Konačno, došao je trenutak da uđete u vozilo i startujete mašinu. Obratite pažnju na kuckanja i druge „nezdrave“ zvuke. Zveckanje je takođe nešto što ne treba zaobići kao nevažno. U isto vreme, obavezno proverite šta izlazi iz izduvne cevi. Bilo kakvi „oblaci“ gasova su nepoželjni.

I još ponešto

Ako je do sada sve išlo po planu, sledeći korak koju naš mehaničar preporučuje je upotrebiti čitač kodova i uvideti da li ima nekih skrivenih problema. Možete ga pozajmiti ili kupiti, a s obzirom na cenu, vredi ga priuštiti ukoliko vam je dotično vozilo zaista zapalo za oko, jer vas može sačuvati brojnih problema.

Dakle, i dalje ste unutar vozila, što znači da na red dolazi provera elektronike. Pregledajte unutrašnje osvetljenje, armaturnu tablu i info-zabavni sistem. Proverite i audio uređaj, prozore, elektropodizače, podešvanje sedišta i mehanizam zaključavanja.

Ukoliko vozilo ima panoramski krov, obavezno se uverite da radi ispravno.

Konačno, došlo je vreme za vožnju. Ovde proveravate ubrzavanje i kočne atribute vozila, način na koji se menjaju stepeni prenosa, ispravnost ogibljenja i sisteme vozačke asistencije. Takođe, uverite se da vozilo ne zanosi na bilo koju stranu, jer ukoliko je to slučaj, postoje problemi s geometrijom trapa, letvom volana, ležajevima točkova ili pneumaticima.

Poslednji korak koji je deo ovog procesa provere je završetak kupovine. Nemojte da vam bude neprijatno da se cenkate ako prodavac traži previše. U svakom trenutku se preko interneta možete informisati i videti koliko koštaju slični modeli. Ukoliko postoji neki kvar na vozilu, a vi nemate problema da to rešite sami, obavezno zatražite popust.

Ukoliko dođe do sporazuma, na kraju sledi potpisivanje papira, vožnja i uživanje u novom ljubimcu.

Auto Moto Show

Izvor: Car Wizard

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime