Naslovna INFO NASA-ina Artemis svemirska letelica stigla do Meseca

NASA-ina Artemis svemirska letelica stigla do Meseca

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Orion kapsula se inicijalno našla 130 kilometara iznad površine Zemljinog satelita, a zatim je krenula u širu orbitu.

Tokom tog manevra, na 34 minuta je izgubljen kontakt s letelicom, jer se našla na suprotnoj strani Meseca. Kada se signal povratio, Orion je poslao fotografiju Zemlje. NASA kaže da je za sada misija „nadmašila očekivanja“.

Direktor NASA-inog departmana za letove, Zebjulon Skovil, rekao je: „Ovo je jedan od onih dana o kojima ste razmišljali i sanjarili dugo, dugo vremena.

Ovog jutra smo videli Zemlju iza Meseca, dok pripremamo sledeću letelicu s ljudskom posadom, koja će se u roku od nekoliko godina vratiti na površinu satelita. Ova misija predstavlja prekretnicu.“

Letelica je zumirala lokaciju sletanja Apolloa 11, 12 i 14 kada joj se približila.

Artemis misija je započela iz Kenedi svemirskog centra na Floridi, s lansiranjem najmoćnije rakete koju je NASA ikada konstruisala. Ona je postavila Orion na rutu ka Mesecu, dok je kapsula poslala nekoliko „selfija“ tokom putovanja.

Budući da se radi o testnom letu, nema prisutnih astronauta. Umesto njih su mesto zauzele tri lutke, prekrivene hiljadama senzora.

„Ti senzori nam pružaju uvid u to da li će okruženje biti pogodno za ljude“, objasnila je NASA-ina astronautkinja, Zina Kardman. „Dakle, tu su stvari poput senzora radijacije, pokreta, akcelerometri, sve ono o čemu ćemo mi kao ljudska posada dosta brinuti.“

Ovo je važno jer ako let prođe po planu, astronauti će pristupiti narednoj vožnji, pre svega onoj koja podrazumeva ulazak u orbitu oko Meseca, pre nekog što treća Artemis misija uključi prvu ženu i prvu obojenu osobu koje će se naći na površini Zemljinog satelita.

Evropska svemirska agencija takođe pažljivo prati svemirsku letelicu. Ona je konstruisala Orionov servisni modul, koji obezbeđuje energiju i pogon. ESA takođe ima svog putnika, Ovcu Šona, poznati animirani lik. Šon je vezan tokom putovanja, dok NASA-ina maskota, Snupi, slobodno lebdi u kokpitu kapsule u kojoj će se naći ljudska posada.

Nakon ovog bliskog preleta, Orion će se naći u udaljenijoj orbiti oko Meseca.

Novembra 26., na putu je da sruši rekord Apolloa 13 po pitanju distance, jer će se naći 400.171 kilometar daleko od Zemlje.

Dva dana kasnije, kretaće se više na više od 430.000 kilometara od Zemlje, što je najveća distanca na kojoj će se naći jedna ljudska posada.

Nakon toga, kapsula će započeti svoj povratak kući, nazad ka Mesecu a zatim prema Zemlji, s tim što je „randevu“ s Tihim okeanom zakazan za 11. decembar.

Auto Moto Show

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime