Naslovna AKTUELNO Ilon Mask gubi titulu “najbogatijeg čoveka na svetu”?

Ilon Mask gubi titulu “najbogatijeg čoveka na svetu”?

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Neto vrednost osnivača Tesle je pala za oko 70 milijardi dolara nakon pada vrednosti akcija proizvođača električnih automobila, i to otkada je preuzeo Twitter.

Tesla je izgubio gotovo polovinu tržišne vrednosti od momenta kada je osnivač firme, Ilon Mask, preuzeo Twitter, što je smanjilo neto vrednost za oko 70 milijardi dolara, kompromitujući na taj način njegovu ulogu najbogatije osobe na svetu.

Deonice Tesle trgovale su se po ceni od 340,79 dolara 13. aprila, dan pre nego što je Twitter u prijavi hartija od vrednosti otkrio da je kontroverzni milijarder dao neprijateljsku ponudu u cilju da kupi ovu društvenu mrežu za 43,4 milijarde dolara. Od tada je cena akcija Tesle pala za 49 odsto, na 173,44 dolara, a jedan od razloga je i zabrinutost u vezi s poremećajem u jednoj od fabrika kompanije u Šangaju.

Šef Tesle je prodao akcije u vrednosti od 20 milijardi dolara od aprila da bi finansirao novu kupovinu. On sada poseduje akcije u vrednosti od 445 miliona sudeći po podacima Rojtersa, a pad cena akcija je smanjio vrednost hodinga sa 151 na 77 milijardi dolara.

To znači da je njegova tvrdnja da je najbogatiji čovek na planeti sada „klimava“, budući da mu Francuz Bernar Arno, šef  luksuzne grupacije LVMH, „diše za vratom“. Čak, prošle srede je Arno nakratko preuzeo vodeću poziciju.

Mask je u vezi s preuzimanjem Twittera rekao sledeće: „Imati javnu platformu koja uživa u ogromnom poverenju i koja je široko inkluzivna, od izuzetne je važnosti za budućnost civilizacije.“

Međutim, Teslini akcionari su zabrinuti oko toga kako on raspoređuje svoje vreme između internet društvene mreže i mnogih drugih poduhvata kao što je raketna kompanija SpaceX, smatajući da vođenje Twittera predstavlja preveliko odvraćanje pažnje.

Kao dodatak dotičnim zabrinutostima, Maskovi bankari sada razmatraju da zamene deo duga od 13 milijardi dolara visokim kamatama, a radi se o sumi koju je on iskoristio da kupi platformu u oktobru, uz investicione zajmove podržane vrednošću Teslinih akcija, izvestio je Blumberg. Međutim, milijarder je „tvitovao“ sledeće: „Kada postoje makroekonomski rizici, generalno je mudro izbegavati investicione zajmove, jer vrednost akcija može otići u smeru koji nije u skladu s njenim dugoročnim potencijalom.“

Mask je pod pritiskom da oživi Twitter, koji je imao teškoća i pre nego što ga je on preuzeo, napravivši neto gubitak prošle godine od 221 miliona dolara.

Od preuzimanja do sada, šef Tesle je otpustio oko polovinu zaposlenih u Twitteru, što je oko 3.700 osoba, dok je nekoliko stotina samo dalo otkaz nakon toga. Kompanija se suočava s brojnim tužbama u vezi s otpuštanjima i drugim problemima. Ove nedelje, pod istragom je od strane gradskih zvaničnika San Franciska, nakon žalbe da je kompanija naovodno konvertovala prostorije u svom sedištu u spavaće sobe.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime