Naslovna AKTUELNO Nestašica čipova će se smiriti u 2023., ali iz razloga koji nisu...

Nestašica čipova će se smiriti u 2023., ali iz razloga koji nisu u potpunosti pozitivni

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nestašica čipova, koja već izvesno vreme utiče na automobilsku industriju, levitirala je između dobrih i loših vesti prošle godine, a po svemu sudeći će se ova igra nastaviti i u 2023.

Po industrijskim analitičarima, situacija bi trebalo da se stabilizuje sledeće godine, mada to ne znači da se radi o dobrim vestima koje svi očekuju.

Kako se svet oslobađao od „okova“ pandemije, počeo je da se suočava s nestašicom poluprovodnika. Automobilska industrija je bila među onima koji su najteže pogođeni krizom, jer su tehnološki napredni sektori preuzeli lavovski deo proizvodnje mikročipova. To se desilo prvenstveno iz razloga što su proizvođači automobila obustavljali proizvodnju u fabrikama, dok je prodaja elektronskih uređaja eksplodirala, tako da se fokus industrije čipova premestio gotovo u potpunosti na njih. Situaciju je zakomplikovala i činjenica što proizvođači automobila koriste manje napredne čipove u vozilima, dok je tehnološki sektor u međuvremenu značajno napredovao.

Sada smo svedoci toga da promiču signali koji sugerišu da će automobilska industrija konačno prevazići teškoće u lancima snabdevanja sledeće godine, uključujući i nestašicu elektronskih komponenti.

To će se sigurno dogoditi, pošto trend koji je pokrenuo nestašicu čipova doživljava preokret. Dok je automobilska industrija industrija pritiskala papučicu gasa, proizvođači elektronskih uređaja su pritisnuli pedalu kočnice, tako da se očekuje novi sled događaja, koji bi mogao da koristi proizvođačima automobila i njihovim kupcima.

Ovo je navelo analitičare da predvide da će se snabdevane čipovima za automobilsku industriju poboljšati naredne godine. Prema AutoForecast Solutionsu, nestašica mikročipova će za posledicu imati to da manje od tri miliona vozila bude isključeno iz proizvodnih rasporeda proizvođača u 2023. Ova brojka označava značajno poboljšanje u odnosu na ovu godinu, kada je 4,55 miliona vozila izbačeno iz proizvodnih rasporeda, nakon 10,5 miliona jedinica izgubljene proizvodnje u 2021.

Poboljšanu perspektivu potvrđuju i drugi industrijski izvori, koji vide povećana ulaganja u kapacitet proizvodnje mikročipova kao faktor koji pruža pozitivan doprinos. Kina posebno trasira veoma agresivan plan ubrzanja proizvodnje električnih komponenti. Međutim, postoji još jedan faktor koji ove vesti čini manje prijatnim.

Naime, prema Automotive Newsu, analitičari vide snažne signale koji ukazuju na to da bi recesija mogla da nastupi 2023. Takav razvoj događaja bi umanjio potražnju za novim vozilima, što bi za posledicu imalo očekivano smanjenje proizvodnje automobila. Na taj način će se ublažiti ograničena dostupnost čipova, pri čemu će dotični rezovi verovatno zaseniti gubitke u proizvodnji uzrokovane nedostatkom komponenti.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime