Naslovna ECO2 Dacia u ponudu stavila Jogger Hybrid

Dacia u ponudu stavila Jogger Hybrid

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Dacia će ponuditi E-Tech hibridni pogonski sklop u Joggeru, smanjujući emisiju na 108 g/km CO2.

Rumunska marka će porudžbine za prvu hibridnu opciju Renault grupacije početi da prima u januaru, dostupnu u svestranom modelu Jogger.

Novi hibrid će koristiti E-Tech pogonski sistem Renaulta, koji je baziran na 1,6-litarskom, četvorocilindarskom benzinskom motoru i dva elektromotora, koji isporučuju 50 ks. Za njihovo napajanje je zadužena baterija od 1,2 kWh, instalirana ispod zadnjih sedišta.

Početna cena će iznositi 24.600 evra (u Francuskoj), što će hibridni Jogger učiniti najskupljim Dacijinim modelom. Primerci s konvencionalnim pogonom startuju od 16.990 evra. Isporuke će započeti u martu, saopštili su iz rumunske marke.

Jogger Hybrid 140, kao što smo spomenuli, emitovaće 108 g/km ugljen-dioksida, u poređenju sa 118-130 g/km nehibridnih modela. Dacia kaže da će novajlija s punim rezervoarom moći da prevali 900 kilometara, po WLTP testnom ciklusu.

Održavajući Dacijinu strategiju korišćenja dokazane tehnologije Renault-Nissan alijanse, Jogger će koristiti E-Tech hibridni sistem četiri godine nakon što se dotični sklop pojavio u Renault Cliju 2019. Dostupan je u sličnoj konfiguraciji i kod Captur i Arkana krosovera.

Poslednja iteracija E-Tech sistema, s manjim benzinskim i većim elektromotorom i baterijom, debitovala je na Renault Austral kompaktnom SUV-u.

Popularna TNG opcija

Jogger, koji je lansiran prošlog marta, uživa u tržišnom uspehu za Daciju, koja želi da se po pitanju prestiža i imidža podigne na lestvici, ali uz zadržavanje značajno nižih cena u odnosu na konkurenciju.

Rumunski proizvođač kaže da je primio 83.000 porudžbina za Jogger, koji se proizvodi u matičnoj zemlji, uz kompletiranje 51.000 isporuka. Neke dve trećine porudžbina su u najvišem paketu opreme, kažu u Daciji, a 55 odsto kupaca se odlučuje za model sa sedam sedišta.

Isto tako, oko dve trećine kupaca Joggera se odlučuje za TNG verziju sa 100 ks, budući da su cene tečnog naftnog gasa u Evropi oko 50 odsto niže u poređenju s bezolovnim benzinom.

Na kompaktne krosovere s hibridnom pogonom se odnose dva Renaultova modela: Arkana, koja startuje s cenom od 31.800 evra u Francuskoj i Austral hibrid (39.900). Nissanov Qashqai hibrid, koji koristi E-Power sistem, koji se razlikuje od Renaultovog, može da se naruči s početnom cenom od 31.300 evra. Toyota u ponudi u ovom segmentu ima dva hibridna modela, C-HR krosover (32.750 evra u Francuskoj) i veći RAV4 (44.500 evra).

Vodeći model u segmentu po pitanju prodaje u Evropi je Hyundai Tucson, koji je u julu pronašao 78.160 novih vlasnika.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime