Naslovna AKTUELNO Veštačka inteligencija će biti u 2023. prisutnija u automobilskoj industriji nego ikada...

Veštačka inteligencija će biti u 2023. prisutnija u automobilskoj industriji nego ikada ranije

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Veštačka inteligencija postaje zajednička nit, koja će u velikoj meri pomoći rukovođenju  automobilskih kompanija, ali i na planu inovacija i rešavanja problema.

S recesijom koja se nazire i sveprisutnom  nesigurnošću, poslovanje automobilskih kompanija se će se u 2023. suočavati s istim imperativima kao i do sada. Na prvom mestu to se odnosi na rukovođenje, inovacije i rešavanje problema. Veštačka inteligencija postaje zajednička nit u ostvarivanju tih ciljeva.

Evo nekih prognoza vezanih za automobilsku industriju u 2023.

Obuka autonomnih vozila u metaverzumu

Više od 250 proizvođača automobila i kamiona, startapa, transportnih i prevozničkih provajdera koji razvijaju autonomna vozila, suočavaju se s jednim od najsloženijih izazova po pitanju veštačke inteligencije u okviru vremena u kojem živimo.

Naime, jednostavno nije moguće susresti se sa svakim scenariom u realnim uslovima na putu, tako da će se industrija tokom 2023. u velikoj meri obratiti virtuelnom svetu za pomoć.

Prikupljanje podataka na putevima biće dopunjeno virtuelnim flotama koje generišu informacije neophodne za trening i testiranje novih funkcija pre njihove primene.

Izuzetno verne simulacije će upravljati autonomnim vozilima kroz praktično beskonačan raspon scenarija i okruženja. Takođe ćemo biti svedoci kontinuirane primene digitalnih blizanaca za proizvodnju vozila, da bi se unapredila proizvodna efikasnost, pojednostavila operativnost i poboljšala ergonomija i bezbednost radnika.

Odlazak u „oblake“

U 2023. će doći do više ponuda softverskih usluga (SaaS) i infastrukture kao usluge u transportnoj industriji.

Programeri će moći da pristupe sveobuhvatnom paketu usluga u oblaku, da bi dizajnirali, implementirali i iskusili primenu bilo gde u metaverzumu.

Timovi će diizajnirati i sarađivati na 3D radnim tokovima, poput simulacija razvoja autonomnih vozila, iskustva unutar vozila, igranja igara u okviru oblaka, pa čak i isporučivanja automobilskih konfiguratora putem interneta ili u prodajnim salonima.

Konsijerž unutar vozila

Napredak u konverzacijskoj veštačkoj inteligenciji, obradi prirodnog jezika, detekciji pokreta i animaciji avatara, probija put do vozila sledeće generacije u formi digitalnih asistenata.

Ovaj svojevrsni AI konsijerž može da pravi rezervacije, pristupa kontrolnim jedinicama vozila i izdaje upozorenja koristeći razumevanje prirodnog jezika.

Eksploatišući unutrašnje kamere, duboke neuronske mreže i multimodalnu interakciju, vozila će moći da osiguraju da pažnja vozača bude na putu, kao i da obezbede da nijedan putnik ili kućni ljubimac ne ostane ostavljen kada se putovanje završi.

Priredio: Pavle Barta

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime