Naslovna AKTUELNO Električni i hibridni automobili su u usponu

Električni i hibridni automobili su u usponu

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Britanska vlada odredila je 2030. godinu kao prekretnicu, kada će na snagu stupiti zabrana prodaje novih benzinskih i dizel automobila. Za sedam godina, Britanci će moći da kupuju isključivo električna vozila.

Na ovom tržištu, koje je prilično referentno, sprovedeno je istraživanje vezano za okretanje vozača električnim i hibridnim automobilima.

Trenutno, benzinci i dalje predstavljaju najpopularniji izbor, i na njih se prošle godine odnosilo 65 odsto od ukupnog broja lizinga.

Međutim, gotovo trećina pripada električnim i hibridnim automobilima. To je ujedno porast od 33 odsto u poređenju s prethodnom godinom, što ukazuje da sve veći broj vozača prihvata elektrifikaciju.

Čisto električni automobili su drugi po popularnosti na planu lizinga, i na njih se prošle godine odnosilo 17 odsto, a porast u odnosu na prethodnu godinu iznosi 25 odsto.

Pogonski sklop čija je popularnost u najvećoj meri skočila je benzinsko-hibridni, a vozila ovog tipa su za čak 127 odsto više uzimana na lizing.

Ovi podaci takođe ukazuju na smanjenu potražnju za dizelima, koji su u odnosu na prethodnu godinu doživeli pad od 62 odsto.  Na njih se prošle godina odnosilo tek pet odsto od ukupnog broja lizinga.

Ipak, čisto električni automobili nisu još uvek prihvatljiva opcija za svakoga. Autonomija, visoke cene i dostupnost stanica za punjenje i dalje predstavljaju barijere za mnoge vozače, bez obzira na značajna unapređenja tehnologije.

Hibridna vozila su svojevrsno prelazno rešenje, jer nude nižu potrošnju goriva u odnosu na benzinske i dizel ekvivalente, a koštaju manje od čisto električnih modela.

Analiza lizinga električnih i hibridnih automobila  u prethodne dve godine, pokazuje da je najpopularniji proizvođač Kia, na koju se odnosi jedan od šest automobila, a blizu je i Hyundai s 12, kao i Toyota s 11 odsto.

  1. Kia – 15.4 odsto
  2. Hyundai – 11.7 odsto
  3. Toyota – 10.6 odsto
  4. Tesla – 10.4 odsto
  5. Volkswagen – 7.9 odsto
  6. MG Motor UK – 4.4 odsto
  7. Mercedes Benz – 4 odsto
  8. Nissan – 3.8 odsto
  9. Lexus – 3.7 odsto
  10. Audi – 2.8 odsto

Kada pažnju obratimo na konkretne modele, najtraženiji električni ili hibridni automobil je Tesla Model 3 sa 6,4 odsto. Iza njega je VW ID.3 sa 4,5 odsto, a zati sledi benzinsko hibridna Kia Sportage s 3,9 odsto.

Tesla Model 3 Electric – 6.4 odsto

Volkswagen ID.3 Electric – 4.5 odsto

Kia Sportage Petrol/Electric Hybrid – 3.9 odsto

Kia Niro Petrol/Electric Hybrid – 3.8 odsto

Tesla Model Y Electric – 3.8 odsto

Kia E-Niro Electric – 3.6 odsto

Nissan Leaf Electric – 3.4 odsto

MG Motor UK ZS Electric – 2.9 odsto

Hyundai Tucson Petrol/Electric Hybrid – 2.8 odsto

Toyota C-HR Petrol/Electric Hybrid – 2.8 odsto

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime