Naslovna SPORT DAKAR Dakar Rally 2023.: Lob izjednačio rekord Arija Vatanena (VIDEO)

Dakar Rally 2023.: Lob izjednačio rekord Arija Vatanena (VIDEO)

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Etapa 12: EMPTY QUARTER MARATHON > SHAYBAH

Pod lupom

Prazna četvrt nastavlja da otkriva svoj identitet. Ogromna pustinja u kojoj se nalazi većina naftnih nalazišta eksploatisanih u Saudijskoj Arabiji, takođe je poseban poligon za reli vozače da pokažu šta znaju.

Prostranstva dina koje je Dakar otkrio ove godine imaju malo ekvivalenata na površini planete. Međutim, program od 185 kilometara za specijal nije bio ograničen samo na škakljivu vežbu savladavanja dina, jer kada je ruta prelazila preko isušenih korita slanih jezera, omogućavala je takmičarima da poguraju tempo svojih vozila do krajnjih granica. Svakako zahvaljujući svojoj tehnici stečenoj u dinama pustinje Atakama u Čileu, Načo Korneho je ostvario etapnu pobedu na svom motocikllu. Sebastjen Lob, koji je izveo još jednu besprekornu predstavu među peščanim planinama, napravio je razliku zahvaljujući svojoj neverovatnoj veštini: napada dine kao niko drugi.

Nažalost, naš Gabor Sagmajster je bio primoran da odustane nakon 11. etape:

Rezime

Pritisak je povećan za stepenicu više. Nakon što je Skajler Haus dugo uživao na mestu vodećeg u generalnom poretku motociklista, u scenariju u kojem je nakratko dominirao Mejson Klajn, sada je jedan od „starih lisaca“ preuzeo komandu nad Dakarom.

Tobi Prajs

Tobi Prajs nije napredovao tako tiho kao što se čini od početka, s obzirom na to da je pobedio u prologu na Sea Campu. Bez obzira na to, Australijanac je ostao pribran i spreman da juriša sve dok nije došlo vreme za preuzimanje stvari u svoje ruke, zadatak koji je obavio bez pompe, zahvaljujući trećem najboljem vremenu u specijalu, nametnuvši se kao jedan od glavnih favorita za pobedu. Prajsu će biti potrebno svo njegovo iskustvo i prisebnost da uspešno završi ovaj juriš ka Damamu, s vođstvom od samo 28” u odnosu na Skajlera Hausa i 2”40” ispred svog timskog kolege, Kevina Benavidesa.

Kevin Benavides

Ukus pobede postaje sve izvesniji za KTM, koji nije stavio narandžasti bicikl na podijum od Prajsove pobede 2019. Hondinom timu ostaje da slavi etapnu pobedu u kojoj je uživao Načo Korneho na povratku u Šajbu , ali će bez sumnje biti pomalo u senci pada Adrijena Van Beverena (na 5., više od 16 minuta zaostatka), čak i ako je privremeno 4. mesto pripalo njegovom timskom kolegi, Pablu Kvintanilji, koji zaostaje za liderom 14’54”.

U kategoriji automobila nije reč o sekundama, već o desetinama minuta, posebno kada je reč o Toyoti Nasera ​​Al-Atije i Matjea Baumela, čiji je pogled besprekoran, ali koji jedva da razaznaju siluetu BRX Huntera u retrovizoru, 1 sat i 27 minuta iza.

Naser Al-Atija

Bez obzira na to, Sebastjen Lob je demonstrirao svoju snagu i zauzeo drugo mesto u generalnom poretku (pogledajte „Statistiku dana“). Svojom šestom etapnom pobedom ove godine, prošetao je pored Brazilca Lukasa Moraeša, koji je sada treći u dakarskoj hijerarhiji u svom prvom učešću, što je dostojno dobrog festivala sambe i kajpirinje po povratku u Rio, ako zadrži svoju poziciju do nedelje.

U T3 kategoriji, Ostin Džons može da gleda ka Damamu s istom vedrinom kao i Naser Al-Atija, jer takođe ima prednost od više od sat vremena u odnosu na svog timskog kolege Seta Kintera. Aleksandr Žiru je još jedan takmičar koji uživa u lepoj prednosti, fokusiran na odbranu titule s razlikom od 59 minuta. Međutim, ostaje još utakmica koja se vodi u trci T4, između Erika Gočala i Rokasa Bačiuške. Litvanac, koji je broj jedan na svetu, povećao je svoje vođstvo u generalnom plasmanu na 8 minuta, ali novajlija iz poljskog klana i dalje može da crpi inspiraciju od svog ujaka Mihala koji je osvojio specijal (pogledajte „Performanse dana“).

Erik Gočal

U trci kamiona, lider Janus Van Kasteren se pobrinuo da poveća prednost koju poseduje u odnosu na Martina van den Brinka. U holandskom duelu, vozač tima De Rooy je možda postigao odlučujuće poene i može da gleda ka horizontu Arapskog zaliva s vođstvom od 33 minuta.

Performanse dana

S osam pobeda koje su podelili prošle godine, Marek i Mihal su već pokazali da je klan Gočal sila na koju treba računati. Međutim, nekoliko manjih grešaka ih je lišilo konačnog podijuma. Kao rezultat toga, odlučili su da to urade iznova za 45. izdanje Dakara s čvrstom namerom da prođu bolje i naslede Ostina Džonsa na tronu SSV kategorije. Da bi složili kockice u svoju korist, angažovali su još jednog člana porodice, Marekovog sina Erika. Bila su potrebna samo dva specijala da najmlađi od trojice Gočala trijumfuje i obori rekord za najmlađeg pobednika etape, koji je do tada držao Set Kintero.

Set Kintero

Marek je sledećeg dana pobedio i dvojica Poljaka su ubrzo postali glavni rivali Rokasu Bačiuški u borbi za titulu. Što se tiče Mihala, imao je ne baš prijatnu vožnju, nailazeći na pehove u nekoliko navrata, ali to nije umanjilo njegovu žeđ za pobedom, jer je danas ostvario svoj prvi ovogodišnji etapni uspeh. Kao rezultat toga, ne jedan, ne dva, već tri člana porodice Gočal popela su se na najvišu stepenicu podijuma na 45. izdanju Dakara, što je bez presedana. To samo pokazuje da petak 13. može biti srećan za neke, čak i u Poljskoj.

Težak udarac

Mejson Klajn je u svom drugom nastupu na Dakaru imao velika očekivanja. On je bio najbolji novajlija u 2022. s 9. mestom sa svojih 20 godina. Za debi u RallyGP klasi ove godine, vozač privatnog BAS World KTM Racing tima, koji je štićenik Austrijanaca, ostavio je trag preuzimajući komandu nad generalnim plasmanom na prvoj etapi. Na dan odmora, ovaj klinac je bio na 3. mestu u generalnom plasmanu, primoravajući druge posmatrače, koji su ga videli samo kao trenutni bljesak, da promene svoje mišljenje.

Mejson Klajn

Međutim, početak druge nedelje trke spustio je vunderkinda na zemlju i to bukvalno: Mejson je dva puta pao u devetoj etapi. Ulaz u Prazan kvart je prošao bez problema sledećeg dana, ali u poslednja dva je bilo uspona i padova za Mejsona, jer su mu dine zadale velike probleme. Rendgen u bivaku po završetku maratonskih etapa nije otkrio ništa problematično s ovim momkom, ali je peščani okean gurnuo jahača broj 9 na 42. mesto tog dana. Klajn je sinoć bio 10. u generalnom plasmanu, odlučivši da se sutra ponovo uhvati ukoštac s morem dina, uprkos olujnom ishodu za njega, kako bi stigao do Arapskog zaliva, budući da doživljava prvu neravninu na putu na svom meteorskom usponu.

Statistika dana: 5

Snaga Sebastijena Loba nije tajna. Teško je u čistoj brzini parirati devetostrukom WRC šampionu. Kada izostanu problemi, vozač BRX-a je nepobediv. Međutim, Francuz je takođe poznat po tome što ponekad želi više nego što može da zagrize, što ga prečesto gura u greške. Nešto se ipak promenilo ove godine. Besprekorni nastup dvojca Lob-Lurkan sada se produžio na pet uzastopnih dana (doduše uz dan odmora u Rijadu), s pet etapnih pobeda zaredom: takvu seriju je ranije ostvario samo Ari Vatanen među elitnim vozačima automobila , na Dakaru 1989. To je takođe Francuzov šesti uspeh na specijalu 2023. i njegov 22. ukupno, deo kolekcije koju je započeo 2016. godine, što ga sada stavlja iznad Pjera Lartiga.

Iako je danas otvorio put automobilima, Lob je jednostavno ostavio svoje rivale iza sebe, a njegov najbliži gonič, Matijas Ekstrem, pobeđen je za više od tri minuta. Da bi stigla do cilja, posadi Huntera #201 trebalo je nešto više od 1 sat i 56 minuta prosečnom brzinom od 95 km/h, skoro 9 km/h brže od njegovog „plena“ tog dana, odnosno Lukasa Moraeša, od koga je preuzeo drugo mesto u generalnom plasmanu.

W2RC: Veća žurba, manja brzina

Danas je Sebastjen Lob izjednačio rekord po pitanju uzastopnih etapnih pobeda, koji je ranije držao Ari Vatanen (pogledajte „Statistiku dana“), što odvlači pažnju od činjenice da u W2RC klasifikaciji zaostaje samo 1 poen za Naserom Al-Atij, s još dve etape do kraja. Francuz bi mogao da obori rekord finskog vozača i ispiše još jednu stranicu u istoriji Dakara. Ovo bi takođe bio način da poravna račun sa Naserom Al-Atijom u šampionatu sveta. „Više žurbe, manje brzine“, izreka je iz basni Žana de la Fontena koju uče svu decu u francuskim školama. Lob se sprema da primeni ovu lekciju u praksi, mada imajući u vidu njegove nedavne nastupe u sakupljanju poena, za oba dela izreke bi se moglo reći da su istinita!

Pavle Barta

Generalni poredak u konkurenciji motociklista

POZ VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 8
(AUS) TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY RACING 40H 47′ 36” 00H 01′ 00”
2 10
(USA) SKYLER HOWES
HUSQVARNA FACTORY RACING 40H 48′ 04” + 00H 00′ 28” 00H 01′ 00”
3 47
(ARG) KEVIN BENAVIDES
RED BULL KTM FACTORY RACING 40H 50′ 16” + 00H 02′ 40” 00H 03′ 00”
4 7
(CHL) PABLO QUINTANILLA
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 41H 02′ 30” + 00H 14′ 54” 00H 02′ 00”
5 42
(FRA) ADRIEN VAN BEVEREN
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 41H 03′ 50” + 00H 16′ 14”
6 77
(ARG) LUCIANO BENAVIDES
HUSQVARNA FACTORY RACING 41H 07′ 36” + 00H 20′ 00”
7 18
(AUS) DANIEL SANDERS
RED BULL GASGAS FACTORY RACING 41H 07′ 39” + 00H 20′ 03” 00H 04′ 00”
8 11
(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 41H 10′ 50” + 00H 23′ 14”
9 52
(AUT) MATTHIAS WALKNER
RED BULL KTM FACTORY RACING 41H 32′ 00” + 00H 44′ 24”
10 9
(USA) MASON KLEIN
BAS WORLD KTM RACING TEAM 41H 42′ 34” + 00H 54′ 58” 00H 04′ 00”
93 82
(SRB) GABOR SAGHMEISTER
SAGHMEISTER TEAM 123H 49′ 59” + 83H 02′ 23” 32H 36′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji automobilista

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 200
(QAT) NASSER AL-ATTIYAH
(FRA) MATHIEU BAUMEL
TOYOTA GAZOO RACING 41H 16′ 25” 00H 00′ 10”
2 201
(FRA) SEBASTIEN LOEB
(BEL) FABIAN LURQUIN
BAHRAIN RAID XTREME 42H 43′ 35” + 01H 27′ 10” 00H 04′ 10”
3 230
(BRA) LUCAS MORAES
(DEU) TIMO GOTTSCHALK
OVERDRIVE RACING 42H 45′ 36” + 01H 29′ 11”
4 205
(ZAF) GINIEL DE VILLIERS
(ZAF) DENNIS MURPHY
TOYOTA GAZOO RACING 43H 38′ 46” + 02H 22′ 21” 00H 04′ 00”
5 217
(ZAF) HENK LATEGAN
(ZAF) BRETT CUMMINGS
TOYOTA GAZOO RACING 43H 50′ 46” + 02H 34′ 21” 00H 20′ 10”
6 210
(CZE) MARTIN PROKOP
(CZE) VIKTOR CHYTKA
ORLEN BENZINA TEAM 44H 16′ 51” + 03H 00′ 26”
7 216
(ZAF) BRIAN BARAGWANATH
(ZAF) LEONARD CREMER
CENTURY RACING FACTORY TEAM 44H 50′ 48” + 03H 34′ 23” 00H 08′ 00”
8 224
(CHN) WEI HAN
(CHN) MA LI
HANWEI MOTORSPORT TEAM 45H 28′ 03” + 04H 11′ 38” 00H 01′ 00”
9 209
(FRA) MATHIEU SERRADORI
(FRA) LOIC MINAUDIER
CENTURY RACING FACTORY TEAM 45H 34′ 03” + 04H 17′ 38”
10 220
(ARG) JUAN CRUZ YACOPINI
(ESP) DANIEL OLIVERAS CARRERAS
OVERDRIVE RACING 45H 34′ 18” + 04H 17′ 53” 00H 00′ 10”

Generalni poredak u konkurenciji kvadista

POZ VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 151
(FRA) ALEXANDRE GIROUD
YAMAHA RACING – SMX – DRAG’ON 51H 50′ 39” 00H 15′ 00”
2 154
(ARG) FRANCISCO MORENO FLORES
DRAGON 52H 34′ 39” + 00H 44′ 00”
3 163
(USA) PABLO COPETTI
DEL AMO MOTORSPORTS BY MOTUL 53H 53′ 09” + 02H 02′ 30” 00H 30′ 00”
4 153
(SVK) JURAJ VARGA
VARGA MOTORSPORT TEAM 54H 45′ 08” + 02H 54′ 29” 00H 48′ 00”
5 166
(CHL) GIOVANNI ENRICO
ENRICO RACING TEAM 56H 48′ 40” + 04H 58′ 01” 00H 35′ 00”
6 164
(ESP) TONI VINGUT
VISIT SANT ANTONI – IBIZA 60H 00′ 19” + 08H 09′ 40”
7 162
(LTU) LAISVYDAS KANCIUS
STORY RACING S.R.O. 71H 04′ 37” + 19H 13′ 58” 10H 16′ 00”
8 158
(ARG) CARLOS ALEJANDRO VERZA
VERZA RALLY TEAM 75H 30′ 41” + 23H 40′ 02”
9 169
(ARG) ALEJANDRO FANTONI
DRAG’ON 77H 52′ 41” + 26H 02′ 02” 02H 02′ 00”
10 159
(BRA) MARCELO MEDEIROS
TAGUATUR RACING TEAM 82H 07′ 40” + 30H 17′ 01” 18H 33′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji kamiondžija

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 502
(NLD) JANUS VAN KASTEREN
(POL) DAREK RODEWALD
(NLD) MARCEL SNIJDERS
BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO 49H 32′ 50” 00H 15′ 00”
2 506
(NLD) MARTIN VAN DEN BRINK
(NLD) ERIK KOFMAN
(NLD) RIJK MOUW
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 50H 05′ 53” + 00H 33′ 03”
3 501
(CZE) MARTIN MACIK
(CZE) FRANTISEK TOMASEK
(CZE) DAVID SVANDA
MM TECHNOLOGY 50H 52′ 57” + 01H 20′ 07” 00H 01′ 20”
4 511
(NLD) MITCHEL VAN DEN BRINK
(NLD) JARNO VAN DE POL
(ESP) MOISES TORRALLARDONA
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 53H 19′ 30” + 03H 46′ 40” 00H 01′ 00”
5 505
(CZE) JAROSLAV VALTR
(CZE) RENE KILIAN
(CZE) TOMAS SIKOLA
TATRA BUGGYRA ZM RACING 54H 36′ 08” + 05H 03′ 18” 00H 07′ 30”
6 503
(CZE) MARTIN SOLTYS
(CZE) ROMAN KREJCI
(CZE) DAVID HOFFMANN
TATRA BUGGYRA ZM RACING 58H 02′ 42” + 08H 29′ 52” 00H 46′ 00”
7 512
(NLD) BEN VAN DE LAAR
(NLD) JAN VAN DE LAAR
(NLD) ADOLPH HUIJGENS
FRIED VAN DE LAAR RACING 59H 07′ 54” + 09H 35′ 04”
8 510
(NLD) RICHARD DE GROOT
(NLD) MARK LAAN
(NLD) JAN HULSEBOSCH
FIREMEN DAKAR TEAM 62H 53′ 57” + 13H 21′ 07” 00H 30′ 00”
9 509
(CZE) TOMAS VRATNY
(POL) BARTLOMIEJ BOBA
(CZE) JAROMIR MARTINEC
FESH FESH TEAM 63H 09′ 48” + 13H 36′ 58” 00H 03′ 10”
10 519
(JPN) TERUHITO SUGAWARA
(JPN) HIROKAZU SOMEMIYA
(JPN) YUJI MOCHIZUKI
HINO TEAM SUGAWARA 67H 04′ 11” + 17H 31′ 21” 00H 45′ 00”

Generalni poredak u klasi lakih prototipova (T3)

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 303
(USA) AUSTIN JONES
(BRA) GUSTAVO GUGELMIN
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 47H 39′ 47”
2 301
(USA) SETH QUINTERO
(DEU) DENNIS ZENZ
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 48H 44′ 24” + 01H 04′ 37”
3 304
(BEL) GUILLAUME DE MEVIUS
(FRA) FRANCOIS CAZALET
GRALLYTEAM 49H 05′ 37” + 01H 25′ 50”
4 300
(CHL) FRANCISCO LOPEZ CONTARDO
(CHL) JUAN PABLO LATRACH VINAGRE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 50H 43′ 55” + 03H 04′ 08” 00H 04′ 50”
5 302
(ESP) CRISTINA GUTIERREZ HERRERO
(ESP) PABLO MORENO HUETE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 50H 46′ 37” + 03H 06′ 50” 00H 01′ 00”
6 309
(SAU) SALEH ALSAIF
(PRT) JOAO PEDRO VITORIA RE
BLACK HORSE TEAM 51H 53′ 50” + 04H 14′ 03”
7 339
(ZAF) EBENHAEZER BASSON
(ZAF) BERTUS LEANDER PIENAAR
GRALLYTEAM 52H 28′ 34” + 04H 48′ 47” 00H 33′ 00”
8 340
(NLD) HANS WEIJS
(NLD) RUDOLF MEIJER
ARCANE RACING 53H 39′ 13” + 05H 59′ 26” 00H 02′ 30”
9 305
(ESP) SANTIAGO NAVARRO
(FRA) ADRIEN METGE
FN SPEED TEAM 54H 02′ 34” + 06H 22′ 47”
10 322
(CHL) IGNACIO CASALE
(CHL) ALVARO LEON
X-RAID YAMAHA SUPPORTED TEAM 54H 48′ 23” + 07H 08′ 36” 00H 00′ 20”

Generalni poredak u SSV (T4) klasi vozila

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 400
(LTU) ROKAS BACIUSKA
(ESP) ORIOL VIDAL MONTIJANO
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 49H 02′ 02” 00H 15′ 00”
2 428
(POL) ERYK GOCZAL
(ESP) ORIOL MENA
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 49H 09′ 45” + 00H 07′ 43”
3 401
(POL) MAREK GOCZAL
(POL) MACIEJ MARTON
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 49H 18′ 45” + 00H 16′ 43” 00H 02′ 00”
4 412
(ARG) JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
(ARG) PEDRO GONZALO RINALDI
SOUTH RACING CAN-AM 50H 04′ 04” + 01H 02′ 02”
5 402
(ESP) GERARD FARRES GUELL
(ESP) DIEGO ORTEGA GIL
SOUTH RACING CAN-AM 50H 12′ 51” + 01H 10′ 49”
6 409
(BRA) BRUNO CONTI DE OLIVEIRA
(PRT) PEDRO BIANCHI PRATA
SOUTH RACING CAN-AM 51H 44′ 05” + 02H 42′ 03” 00H 02′ 00”
7 405
(POL) MICHAL GOCZAL
(POL) SZYMON GOSPODARCZYK
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 53H 03′ 07” + 04H 01′ 05”
8 430
(ECU) SEBASTIAN GUAYASAMIN
(ARG) RICARDO ADRIAN TORLASCHI
SOUTH RACING CAN-AM 53H 24′ 40” + 04H 22′ 38” 00H 45′ 10”
9 407
(ESP) PAU NAVARRO
(FRA) MICHAEL METGE
FN SPEED TEAM 53H 51′ 13” + 04H 49′ 11” 01H 00′ 00”
10 415
(FRA) XAVIER DE SOULTRAIT
(FRA) MARTIN BONNET
SÉBASTIEN LOEB RACING – BARDAHL TEAM 54H 41′ 27” + 05H 39′ 25” 00H 33′ 00”

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.
Prethodni tekstOliver Cipse: tržišna potražnja će voditi BMW-ove investicije u SAD, ne politika
Sledeći tekstJeep Avenger “Evropski automobil godine 2023.”

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime