Naslovna AKTUELNO Tesla drastično smanjio cene svojih vozila u SAD i Evropi

Tesla drastično smanjio cene svojih vozila u SAD i Evropi

fxxx.club tube www.hqsexvideos young hoe elle rose has her pussy stretched.pornpals.club

Nakon konstantnog povećavanja cena svojih vozila u poslednjih par godina, Tesla ih je drastično redukovao.

„Kresanje“ cena se odnosi na američko i evropsko tržište, a razlog je želja za povećanjem prodaje. Cena najjeftinijeg Modela 3 RWD, pala je sa 46.990 na 43.990 dolara, dok je Model Y Long Range jeftiniji 20 odsto. To znači da se potonji primerak kvalifikovao za poresku olakšicu od 7.500 dolara, tako da će finalni pad cene iznositi čak 20.500 dolara, što je preko 30 odsto.

Svi ostali modeli, uključujući S i X (i regularne i „Plaid“ verzije), kao i performantne verzije Modela 3 i Modela Y, takođe su priuštiviji. Međutim, sedmosed opcija Modela Y je poskupela za 1.000 dolara. Mada je na taj način cena otišla preko 55.000 dolara, on se i dalje kvalifikuje za poresku olakšicu, jer se tretira kao SUV. U Nemačkoj, Modeli 3 i Y su jeftiniji za jedan do 17 odsto, a cene su pale i u Austriji, Švajcarskoj i Francuskoj.

Krajem prošle godine objavljeno je da se Tesline zalihe povećavaju nakon više godina jake prodaje, prvo s izveštajima iz Kine, a zatim SAD. Tesla je nedavno snizio cene u Kini, a zatim je kasnije odbio bilo kakvu kompenzaciju kupcima koji su se žalili. Model 3 sada počinje od 229.900 juana (33.425 dolara) u toj zemlji.

Ni Tesla ni šef kompanije, Ilon Mask, nisu imali u vidu smanjenje cena, ali potencijalni kupci će bez sumnje biti zadovoljni (a nedavni kupci nezadovoljni). Model 3 je prvobitno trebalo da košta 35.000 dolara i isporučen u toj konfiguraciji za kratko vreme, ali je doživeo stalna povećanja do cene od 46.990 dolara, objavljene u martu 2022. Prošlog meseca, Mask je rekao da su „radikalne promene kamatnih stopa“ uticale na pristupačnost vozila i da Tesla bi potencijalno mogao da snizi cene.

www.regbeegtube.com slutwifetraining rachel. www.onlychicas.net xmas lingerie lesbians have closeup threeway.

Postavi komentar:

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime